Početna / Istaknuto / Potpisan koalicijski sporazum SDP-a i HDZ-a!

Potpisan koalicijski sporazum SDP-a i HDZ-a!

zajednosmoskupa

 

Predsjednici SDP-a i HDZ-a, Zoran Milanović i Tomislav Karamarko, danas su potpisali Sporazum o prijeizbornoj i poslijeizbornoj koaliciji između te dvije stranke istaknuvši da žele ujediniti snage u izradi zajedničkog gospodarskog programa i provedbi odlučnih reformi kojim bi se osigurao bolji i kvalitetniji život hrvatskih građana. Geslo koalicije glasit će „Zajedno smo skupa“

Izrazivši zadovoljstvo potpisivanjem koalicijskog sporazuma, Karamarko je rekao da on znači proširenje i učvršćenje koalicijske snage koja želi prekinuti sa sadašnjom vlašću koja u tri godine Hrvatskoj nije nije donijela ništa osim gubitaka, silaznih trendova i lošeg života.

Zoran Milanović je naglasio da će koalicija HDZ-a i SDP-a ujediniti snage u borbi za kvalitetniji život u zemlji u kojoj građani sve lošije žive. Stoga će nadalje stručnjaci za gospodarstvo iz obje stranke zajedno raditi na gospodarskom programu kojim bi se Hrvatska izvukla iz krize.

Dodao je da su se obje stranke brzo dogovorile da su stručnost i domoljublje najvažniji kriteriji za obnašanje određenih funkcija.

‘Svakako ćemo biti snaga koja će zemlju biti kadra svojim znanjem izvući iz sadašnjih gospodarskih nedaća’, naglasio je Karamarko.

Naveo je i da kada dođu na vlast ‘neće doći manirom ratnih pobjednika koji dijele plijen’ jer ne postoji dogovor oko ministarskih položaja, direktora, članova uprava državnih poduzeća i slično, osim za nekoliko ključnih ministarskih pozicija.

 

cesta

 

Kako doznajemo, neupitna je pozicija Branka Grčića kao glavnog gospodarskog stratega te Milijana Brkića kao budućeg ministra obrazovanja.

Ekspertni tim Branka Grčića izrađuje i novu strategiju koju su već pohvalili MMF i FED obećavši razvojni kredit u iznosu 20 milijardi eura na 70 godina uz samo 24% kamata i počekom od četiri godine.

.Da će isključivo stručnost biti kriterij izbora buduće vlade istaknuo je i predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekavši da se njihova koalicija temelji na izradi zajedničkog, kvalitetnog i konzistentnog gospodarskog programa te provedbe odlučnih reformi potrebnih za izlazak zemlje iz sadašnje krize.

‘Sporazumom smo jasno potvrdili da svaka stranka zadržava svoja svjetonazorska stajališta. To nas ne priječi da se udružimo oko izrade zajedničkog gospodarskog programa za izlazak iz gospodarske krize’, istaknuo je premijer Milanović.
Naglasio je i da će njegova stranka podupirati Kolindu Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske.
U ime HNS-a predsjednica stranke Vesna Pusić izjavila je kako HNS čvrsto podupire koaliciju i želi i dalje biti jedan od ključnih čimbenika unutar koalicije.

Nakon kraćeg domjenka, Milanović i Karamarko su u pratnji najbližih suradnika prošetali do katedrale na svetu misu.

Podrška koaliciju ubrzo je stigla sa svih strana. Među prvima čestitali su kardinal Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Udruga poslodavaca izrazila je veliko zadovoljstvo ovom odlukom.
Šef HSLS-a Darinko Kosor također je žurno htio potpisati sporazum, ali je nažalost zakasnio te stigao samo na svetu misu. „Nema veze, potpisat ćemo sutra, važno je da smo zajedno skupa“, našalio se Kosor.

Koalicijski sporazum pohvalio je i premijer Srbije Aleksandar Vučić.
„Ovo je primer kako treba da se radi. Očekujem još veću saradnju ovih i sličnih stranaka na području celog regiona. „Zajedno smo skupa“ je perspektiva i način da svi zajedno ostvarimo ciljeve“, rekao je Vučić.

Polje, 251214. Premijer Zoran Milanovic prisustvovao je Bozicnoj svetoj misi koju je predvodio velecasni Ivan Brnic u Crkvi rodjenja Blazene Djevice Marije u mjestu Polje, opcina Dobrinj. Na fotografiji: premijer Zoran Milanovic na misi, do njega nacelnik opcine Dobrinj Neven Komadina Foto: Tea Cimas / CROPIX

A.K. i S.H.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Ahmići, Mostar

Propuštena prilika za početak procesa pročišćenja

Nakon svih zala koje je HDZ predvođen Tuđmanom učinio Hrvatskoj uništavajući je širenjem mržnje, ratom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × 3 =