Početna / Istaknuto / POVRAĆAJMO ZAJEDNO! (bogovi, volovi i status quo)

POVRAĆAJMO ZAJEDNO! (bogovi, volovi i status quo)

povracajmozajedno2

Prošlog proljeća smo pisali o primjeni latinske izreke ”quod licet Iovi non licet bovi” koja u prijevodu glasi ”što je dopušteno Jupiteru nije dopušteno volu” a znači kako je moćnicima dopušteno ono što nije običnim ljudima. Bio je to tekst o moćnoj veterinarskoj inspekciji koji možete ponovo pročitati OVDJE.

Nakon skoro godine dana ništa se nije promijenilo. Primjeri o veličini i nedodirljivost veterinarske inspekcije su se namnožili, a okrutne posljedice njenog djelovanja i nedjelovanja su poput mitskih priča o antičkim bogovima i njihovim zlim i pakosnim zahvatima u živote smrtnika kako bi se na nebu održao status quo (nepromijenjeno stanje).

Mediji poput nekakvih antičkih zviždača pišu priče o spletkama, prijevarama, interesima, nemoralu, kukavičluku nasuprot junaštvu, poštenju, hrabrosti, požrtvovnosti. Interes za mitološke priče nikada ne jenjava, jer se one uvijek bave ljudskim slabostima i moralnim vrijednostima te izazivaju jake osjećaje poput gnjeva i tuge, a svaki osjećaj sreće koji se pojavi, u sebi uvijek nosi neugodan osjećaj privremenosti. Zašto smo toliko ovisni o svemu što nas boli?

Priča o romskim naseljima

Godinama svi sve znaju o mučenjima pasa u romskim naseljima u Međimurju. Udruga Prijatelji iz Čakovca stalno upozorava, piše, spašava ali nitko ne reagira, jer je ipak riječ o specifičnoj nacionalnoj manjini. Jer zna se – što se dogodilo u Las Vegasu…ups… u romskom naselju, nije se dogodilo. Kad prizori mučenja dospiju u medije, međimurski guverner… ups… župan nema kuda, skida ružičaste naočale i ”zgranuto” saziva sastanak svih odgovornih. Poslovica ”tresla se brda, rodio se miš” nema autorska prava, pa se priča već sto puta ispričana priča. Izdaje se priopćenje za javnost, oni dirnuti (udruge i građani) pohrle u Međimurje i spašavaju stotinjak pasa. O svom trošku, naravno. Veterinarska inspekcija čeka sastanak s ministrom, starim, novim, nekim, ne zna se, jer sustava nema pa niti može funkcionirati bez ministra ili s ministrom, svejedno. Viva Las Vegas! U Međimurju status quo:

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: HOROR U MEĐIMURJU u 12 naselja odrasli i djeca svakodnevno muče i ubijaju pse na najokrutnije načine

Priča o Utinji

Godinama posluje sklonište u Utinji. Unatoč stanju koje ne zadovoljava uvjete propisane Pravilnikom, unatoč milijunima kuna koje je Grad Karlovac do sada dao vlasniku skloništa za obavljanje poslova skloništa, unatoč nepostojanju info centra i točnog oglašavanja životinja, Veterinarska inspekcija nekom fantastičnom vratolomijom zaobilazi Utinju, a životinje koliko mogu udomljavaju volonteri. O statusu quo već svi vrapci pjevaju, a s najviše sredstava ga održava karlovački gradonačelnik.

UTINJA – KARLOVAČKO SKLONIŠTE ZA ŽIVOTINJE(Oče naš spasi nas!)

Priča o Slatini

U Slatini Veterinarska inspekcija ne reagira na ignoriranje njihove obavijesti Gradu iz 2012. godine o tome da Veterinarska stanica Slatina više ne ispunjava propisane uvjete za sklonište, niti obavljanje poslova bivše higijeničarske službe. Pa to je samo obavijest, zar ne? Tri godine kasnije su tražili očitovanje Grada o ovom problemu. Tako se radi da bi izgledalo da se nešto radi kako bi u Slatini ostao status quo.

NAJSKUPLJI MJEŠANCI U HRVATSKOJ PO 7.500 KN(o privatnom i protuzakonitom deal-u vrijednom 265.000 kn)

Priča o Dubrovniku

O ”genijalnom” rješenju Veterinarske inspekcije prema kojem se 350 pasa iz skloništa u Dubrovniku mora preseliti u no kill skloništa koja sva zajedno nemaju kapacitet za njihov smještaj, dakle na ta slobodna mjesta koja ustvari ne postoje, što Veterinarska inspekcije dobro zna, pročitajte u tekstu Snježane Črnjević na portalu Večernjeg lista. Pročitajte i o tome kako je zdušno ista ta Veterinarska inspekcija godinama štedjela gradsku upravu od provođenja zakonskih propisa trudeći se zadržati status quo.

Grad Dubrovnik godinama ne poštuje Zakon o zaštiti životinja, a inspektor kažnjava pse

I za sve ovo u veterinarskoj inspekciji još nitko nije odgovarao. A zašto? Zato što je ona moćna poput boga, a svi mi smo volovi ovisni o mitološkim pričama i zadovoljni status quo stanjem koje je hrana našoj ovisničkoj psihi. A ako možda i nismo volovi, onda smo gladijatori koji viču: ” Ave Caesar, morituri te salutant!” (Zdravo Cezare, pozdravljaju te oni koji će umrijeti!)

Mi idemo povraćati, a tko želi može nam se pridružiti, pa da povraćamo zajedno.

Otvorite link i uključite zvuk za prikladni background za čitanje:

VOMIT SOUNDS

 

Izvor: Psi laju, a karavane prolaze

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

9 + 2 =