Početna / Istaknuto / Poznati hrvatski glumac prekrstio psa u Adolf Vjekoslav Maks Rafael Boban Zvonimir Jure Ante!

Poznati hrvatski glumac prekrstio psa u Adolf Vjekoslav Maks Rafael Boban Zvonimir Jure Ante!

pas4

 

Prema nepotvrđenim informacijama te izjavama očevidaca, hrvatski glumac i bard hrvatskog glumišta B.A. ( podaci poznati redakciji ) danas je u šetnji sa psom izveo još jedan performans u nizu. Za vrijeme ni po čemu neobične šetnje sa svojim ljubimcem po imenu Rex iznenada je zastao, pogledao u nebo, ispružio ruke u zrak i povikao: “Rexe, u ime kralja Zvonimira, hrvatskog pletera, zvijezde Danice, poglavnika i Svetog Đure Braniteljskog, proglašavam te hrvatskim vitezom i mijenjam ti ime u Adolf Vjekoslav Maks Rafael Boban Zvonimir Jure Ante!

Kako doznajemo, razlog ove munjevite odluke bilo je lajanje psa koje je glumcu zvučalo kao da, umjesto “av-av”, laje “za dom, za dom”. Svjedoci koji su to potvrdili nažalost su i dalje nepoznati.
No, to je bio tek uvod u kulminaciju događaja. B.A. se nakon desetak minuta ponovo vratio na isto mjesto, ali sa psom odjenutim u crninu i viteza sa hrvatskim grbom i krunicom na prsima. Pas je nekoliko puta zalajao “av-av”, a B.A. je odgovarao “spremni”. Nakon toga je dao izjavu za medije:

“Rex će se od danas zvati Adolf Vjekoslav Maks Rafael Boban Zvonimir Jure Ante. Adolf je u znak poštovanja prema hrvatskom gramatičaru, književniku i estetičaru Adolfu Veberu Tkalčeviću iz devetnaestog stoljeća. Također, ono je germanskog podrijetla, a znači ‘plemeniti vuk’. Vjekoslav je u počast još jednom jeziksolovcu i ilircu, Babukiću. Maks je skraćeno od Maksimilijan – a to je ime nosio poznati zagrebački biskup. Rafeal je po talijanskom renesansnom slikaru. Rafeal je ime i jednog od arkanđela. Zvonimir i Boban je u čast našeg proslavljenog nogometnog reprezentativca. Juraj Julije Klović je bio naš poznati crtač minijatura, pa odatle Jure, i na kraju, Ante, po svecu katoličke Crkve. Sve ostale primjedbe dežurnih dušebrižnika o neadekvatnom izboru odbacujem kao insinuacije. Niti jedno od navedenih imena nije kompromitirano – a vlasnici ljubimaca su slobodni da ljubimcima daju imena koja žele. Živjela Hrvatska!”, rekao je B.A.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ten + 10 =