Početna / Dnevni Komentar / PREDIZBORNI ČUŠPAJZ: Zajedno za raste jaku Hrvatska Hrvatsku!

PREDIZBORNI ČUŠPAJZ: Zajedno za raste jaku Hrvatska Hrvatsku!

hrvatska raste

 

Predizborne kampanje vrijeđaju inteligenciju većeg dijela građana ove države.

 

sonjaAli to nije sve! Postavili nam dijagnozu tipa; sljepoća, gluhonijemost, amnezija, demencija pa sve do alzheimerove bolesti.

Takav odnos prema građanima vlastite države pokazuje samo njihove osobne težnje i ambicije – kako se dočepati vlasti koja im omogućava moć i lagodan život.

Svake četiri godine ponavlja se ista otrcana retorika, floskule, isprazna obećanja, laprdanja epskih razmjera. Naoružani mržnjom jedni protiv drugih pokazuju vlastite najniže strasti; e pa, izvol’te izabrat’ čija vam se strast više sviđa.

Izbor je širok, na raspolaganju su lopine koji nas opljačkali pa zadužili ili ovi drugi koji nas nisu opljačkali i time se diče, a nisu jer im ništa ostalo nije. Glavni adut „ mi ne pljačkamo“ svakako je dovoljno za biti na vlasti – što se ima tražiti više od toga?!
Ovi prvi s ponosom viču da što je bilo – bilo je, i da baš i nije bila neka velika pljačka.
U pravu su. Zašto su u pravu? Samo jedan u zatvoru je dokaz da se radi o neznatnoj pljački državne imovine.

Najodgovorniji mirno spava na Mirogoju, jer iza sebe ostavio sljedbenike koji se u njega kunu svake četiri godine, a on gleda sa nebesa i smijulji se onim svojim simpatičnim smiješkom – he he he.
Slogan „Hrvatska raste“ ?!
Što raste? Vodostaj, travica, limun, kelj, cvijeće? Nije ni važno, važno da u sloganu bude riječ „ Hrvatska“ kako ne bi pomislili da su izbori u Gvineji Bisau.

 

hrvatska raste1

E, imamo i drugi slogan „ Zajedno za jaku Hrvatsku“?! Ili onaj prethodni “Novo vrijeme – Nova snaga”.
To pak zvuči ko refren neke pjesmice Rozge ili Severine. Hrvatska raste – novo vrijeme – nova snaga!

Glasački listići postali su listurine što je i normalno, obzirom da se za vlast bori 765789 stranaka što je u skladu sa navedinim sloganima da Hrvatska raste i nova snaga dolazi.
Kvazi programi su nužni kao riječi u pjesmama poznate splitske autorice tekstova; tralalalalalaaaaaaaa volim te ja do neeebaaaaa i slijedećih izbooooraaaaa…. Ajmo svi ruke gore i u jedan glas: Hrvaaaatskaaaa Hrvaaaatskaaa Hrvaaatskaaaa!!!

 


Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

Premijerka Velikog Njega

  Srbija ce ovih dana dobiti prvu ženu premijera, no ni to nije jedino iznenađenje …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eight + twelve =