Početna / Vijesti iz paralelnih svemira / PREDSJEDNICA ODLUČILA: Na mimohodu Oružanih snaga marširat će i Klemmovi zaštitari!

PREDSJEDNICA ODLUČILA: Na mimohodu Oružanih snaga marširat će i Klemmovi zaštitari!

klemikolinda

S obzirom na prijepore oko kolovoške proslave 20. godišnjice akcije Oluja ustvrdila je da ona kao vrhovna zapovjednica Oružanih snaga izdaje konačnu zapovijed.

Predsjednica Republike želi i dalje biti čimbenik snaženja zajedništva, a ne podjela, te stoga vjeruje kako bi se i ove godine 5. kolovoza trebao obilježiti na već ustaljen način, ali u širem obimu i sa više sudionika jer se ipak radi o 20. godišnjici Oluje i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.

“Želim da se ovaj najvažniji dan hrvatske povijesti obilježi primjereno i dostojanstveno. Stoga ću pozvati sve čimbenike koji su ovu državu stvarali i koji čuvaju njenu opstojnost. Uz Oružane snage pozvala sam i značajne zaštitarske tvrtke te predstavnike braniteljskih udruga diljem Hrvatske. Neke od njih se već postrojavaju i vježbaju, danas sam ih posjetila i vrlo sam zadovoljna kako napreduju”, rekla je.

Kako doznajemo, osim Klemmovih zaštitara na mimohodu će nazočiti i svečani ešalon branitelja iz Savske 66. Za zaštitare su nabavljene  i specijalne uniforme, slične onima američkih marinaca kako bi se simbilički podsjetilo da smo članica NATO saveza.
Hoće li Josip Klemm predvoditi njihov ešalon ili svoje zaštitare, još uvijek nismo doznali.

“Ha, gledate, tu informaciju ću zadržati za sebe. U ovom trenutku je najvažnije da se dobro pripremimo i dostojno, uz pijetet, proslavimo ovaj veliki dan za hrvatsku državu, branitelje i zaštitare. Ovo je velika čast i obaveza. Iznimno nam je drago što nas je predsjednica pozvala” – u razgovoru nam je rekao Josip Klemm.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jesenska shema HRT-a: Umjesto Hrvatske uživo uvode se emisije Molitveni spektar i Glede Domovine

  Na HRT-u je odlučeno da u novoj programskoj shemi koncept programa više prilagodi zahtjevima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

17 − thirteen =