Početna / Istaknuto / PREDSJEDNICA OSTAJE NA PANTOVČAKU: Rezidencija u Visokoj ulici mi je pretijesna, ali to nema nikakve veze s mojom kilažom

PREDSJEDNICA OSTAJE NA PANTOVČAKU: Rezidencija u Visokoj ulici mi je pretijesna, ali to nema nikakve veze s mojom kilažom

kolinda

Piše: Miroslav Pavičević

Prigodom svečanog domjenka koji je povodom predstojećeg blagdana Uskrsa organizirala Zajednica žena HDZ-a “Katarina Zrinski”, počasna gošća Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se na odustanak od preseljenja predsjedničkog ureda s Pantovčaka.

“Pojedini neodgovorni mediji, a rekla bih i zlobni, plasirali su u javnost informaciju da se neću prebaciti u rezidenciju u Visokoj ulici zbog toga što imam previše kilograma, što bi mi otežavalo kretanje u skučenom prostoru od svega 1.500 četvornih metara Palače Pongratz. Istina je da imam problema s debljinom, ali odustanak od preseljenja u Palaču Pongratz u Visokoj ulici nema nikakve veze s mojom kilažom”, rekla je predsjednica Grabar Kitarović.

“Pravi razlog za odustajanje od preseljenja s Pantovčaka leži u činjenici da sam, za razliku od mog prethodnika Ive Josipovića, puno aktivnija u promicanju interesa Republike Hrvatske, te mi je ponekad i vila na Pantovčaku premalena da primim sva inozemna državna izaslanstva i strane investitore koji dolaze u Zagreb”, ustvrdila je Grabar Kitarović.

“Zbog povećanih obveza i sve većeg broja sastanaka, ja sam kupila još 5.670 kostima, svi su veličine XXXL. Ako tome pribrojim i oko tisuću odjevnih kompleta Jovanke Broz koje sam našla, jasno vam je da je rezidencija u Visokoj pretijesna i da moram ostati u većem prostoru”, kaže Predsjednica.

“Osim toga”, dodala je, “ne znam gdje bih u Visokoj postavila tristotinjak bisti i kipova prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana”.

Podsjetimo, preseljenje s Pantovčaka bilo je 2014. jedno od glavnih predizbornih obećanja Kolinde Grabar Kitarović, tada pomoćnice Glavnog tajnika NATO saveza.

U kampanji početkom 2015. obećala je da će Pantovčak otvoriti “za građane, za potrebe osoba s invaliditetom, djecu s poteškoćama u razvoju”.

Predsjednica je uzvratila kako je to obećanje ispunila, jer je osnovala Vijeće za domovinsku sigurnost, a među 24 člana su i Davor Domazet-Lošo i Vlatko Cvrtila.

“Umjesto što se pojedini mediji bave mojom pretilošću i neukusnim kostimima, bolje bi im bilo da se posvete stvarnim problemima koji tište naše građane, kao što je lustracija, ili izbor miss, pardon, ministra branitelja”, zaključila je Kolinda Grabar Kitarović.

Na koncu je pohvalila delicije koje su za domjenak pripremile vrijedne ruke članica HDZ-ove Zajednice žena, osobito pečene svinjske nogice i kolač od bundeve.

Facebook komentari

Miroslav Pavičević

Miroslav Pavičević
Propali novinar i fizički radnik. Pardon, novinarski radnik, fizički propao.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 − seventeen =