Početna / Istaknuto / Predsjednica se provozala američkim borbenim lovcem F-16 TDI 136V

Predsjednica se provozala američkim borbenim lovcem F-16 TDI 136V

kolif16

 

Nakon što smo je imali priliku vidjeti kako kreči stan, vozi kombajn, lijepi pločice, lovi ribu i vozi trajekt, predsjednica se okušala i u cockpitu američkog lovca “F-16” kojim je u utorak popodne napravila nekoliko krugova iznad Domovine.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne gubi vrijeme u svom privremenom splitskom uredu. U subotu je u Metkoviću otvorila Maraton lađa, u nedjelju kao pokroviteljica sudjelovala na 300. sinjskoj Alki, a u ponedjeljak ujutro prošetala splitskom tržnicom i potom sa suradnicima popila kavu te, ne gubeći vrijeme uzalud, testirala poboljšanu verziju američkog borbenog lovca F-16 TDI 136V

Do sada smo je vidjeli kako kreči stan, vozi kombajn, lijepi pločice, lovi ribu i vozi trajekt. Tome vjerojatno nije kraj, jer, kako je poručila, sve što radi, “rade i naši ljudi”.

“Građani su izvor demokracije i novca za političke elite. Sve što sam radila, rade i naši ljudi. Poduzetnici, ribari, postolari, šibicari, poljoprivrednici, oni koji žanju, miješaju beton, lijepe pločice, žbukaju, gipsaju, oni će pokrenuti Hrvatsku, izvesti nas iz krize, oni će platiti sve dugove i zato njima treba posvetiti svu pažnju, a onima koji drže isprazne govore iz ureda, poručujem da je to farizejstvo. Uostalom, rad je dio mog životnog iskustva, uz pomoć na obiteljskom gospodarstvu, kao srednjoškolka čistila sam kuće, kao studentica prevodila, letjela motornim zmajem, gletala…”, rekla je.

Na kraju plovidbe, zapovjednik trajekta pozvao ju je u posjet posadi, a ona je spremno prihvatila ponudu da upravlja trajektom. Tako je uz pomoć kapetana uvela trajekt u supetarsku luku, čega putnici nisu ni bili svjesni.
No pravo iznenađenje dogodilo se nešto kasnije kad je predsjednica iznenada sjela u cockpit američkog borbenog lovca F-16 TDI 136V.

Predsjednica nije krila oduševljenje letom.
„Odličan je ovaj zrakoplov. Vidi se da su serviseri profesionalno napravili svoj posao. Turbulencije, g-sile i g-točku gotovo da nisam osjetila. Bregasta osovina nije lupkala ni u najvećem ubrzanju, prilikom lupinga malo je proklizavao zupčasti remen, ali to je normalno za ovaj tip zrakoplova. Vrlo sam zadovoljna testom“, rekla je predsjednica.

 

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × two =