Početna / Aktualno / Pretučen Željko Peratović

Pretučen Željko Peratović

peratović

Pretučen slobodni novinar Željko Peratović. Kako javlja Jutarnji list, danas je pred kućnim pragom svoje kuće u Karlovcu brutalno napadnut slobodni novinar Željko Peratović od strane za sada nepoznate trojice muškaraca. Željko Peratović trenutno se nalazi u karlovačkoj Općoj bolnici, a prema neslužbenim informacijama zadobio je lakši potres mozga. Inače, Željko Peratović je dobitnik ovogodišnje nagrade za istraživačko novinarstvo.

peratović1

Direktnog povoda nema, kaže nam Peratović na hitnom prijamu Opće bolnice Karlovac, ali pretpostavlja da je u pozadini njegova kaznena prijava protiv ilegalnih kupskih pjeskara.

– Zaustavili su se pred kućom od susjeda, vidjeli mi valjda auto, pa mene, izašao je jedan i rekao: Ja sam Vlado Čunko, vi ste o nama pjeskarima pisali, vi ste na sjebali. Mislio sam da su neke budale kojima je pofalilo goriva ili rakije, nisam shvatio. Rekao sam da je to neka greška. Krenuli su na mene. Dohvatio sam vojnićki ašov, pokušao sam se obraniti. Valjda radnik od tog Čunka, sjećam se da nije imao zubiju, potrgao mi je majcu, a onda je došao treći i rekao: Ja ću mu pokazati. Bili su sumaniti, kao drogirani, pokušao sam da nikoga ne udarim u glavu, bojim se, ubit ću ga, pa sam ih udarao po nogama. Tu smo se naganjali, a onda su me svladali, iscipelarili su me, a taj mlađi, valjda od Čunkov sin, uzeo je vekericu i udario me u glavu, priča novinar Peratović.

 Kaže da je dozivao u pomoć, ali reakcija iz susjedstva je izostala.

Kad su se pokupili nazvao je, dodaje, policiju, poziv je ponovio nakon 20 minuta, a tada im je rekao o kome bi se moglo raditi. Došla je i hitna.

– Netko ih je nakurio, ništa aktualno nismo pisao protiv pjeskara, čak ni na fejsu. Ali, negdje 2010. godine sam podnio kaznenu prijavu protiv Grada Karlovca i Hrvatskih voda zbog klizišta na Kupi koje je prijetilo da mi odnese kuću. U njoj sam bio naveo da su dozvoljavali ilegalno pjeskarenje, ali tog Čujka nikada nigdje nisaa spomenuo. Pretpostavljam da ih je netko jednostavno nahuškao na mene – priča novinar, dodajući da su napadači bili vidno pijani.

Susjedi su mu, kaže, rekli, da se napadači bave pjeskarenjem na Kupi u mjestu Kupčina.

Ima nekoliko vidljivih ozljeda na glavi i prepun je hematoma, a o ozbiljnosti ozljeda znat će se više nakon liječničkog pregleda…prenosi JutarnjiList

KontraPortal

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seven − 2 =