Početna / Istaknuto / Prijelomna vijest: Faksimil naslovnice Vjesnika kupio sam od Z.H., a on ga je nabavio od čovjeka pod nadimkom Džepni ustaša

Prijelomna vijest: Faksimil naslovnice Vjesnika kupio sam od Z.H., a on ga je nabavio od čovjeka pod nadimkom Džepni ustaša

hnk

 

Iz povjerljivih izvora saznajemo kako je sporni dokument, faksimil naslovnice Vjesnika, koji je upotrebljen kako krunski dokaz o genocidnosti Židova, Srba, Roma i nepoštenih Hrvatskih komunista, dospio u ruke režisera J.S.

Nedužni režiser J.S. je, naime, slučajno pogriješio vrata i umjesto u HNK, kamo redovno, jednom mjesečno, odlazi po svoju plaću, ušao u obližnji Arhiv hrvatske. Tamo ga je jedan mladić sa naočalama, (Z.H., podaci poznati redakciji) presreo s inkriminiranim dokumentom i ponudio mu isti na kupnju po povoljnoj cijeni. J.S., kako bi se oslobodio napasnog Z.H., kupio je dokument.
Kasnije se ispostavilo da je Z.H. svakog dana u arhivu i da marljivo radi na preuređivanju, to jest, reviziji, arhivske građe.
J.S., ništa ne sluteći, iskoristio je taj list novina da u njega umota sendvič, no kasnije, pogledavši ga, učinio mu se prikladan za njegov film, i misleći sve najbolje, iskoristio ga je kao dokaz u svom filmu.

Kasnije, kad se ispostavilo da je ZH sitni falsifikator koji svoju robu prodaje, pa čak i badava dijeli, J.S. nije smatrao potrebnim izraziti žaljenje. Ipak se, kazao je u jednom intervjuu, radilo o sitnom lopovu, te nije imao razloga sumnjati u autentičnost dokumenta.
No, vjerodostojnost dokumenta navodno je potvrdio i I.Tepeš, u falsifikatorskom miljeu poznatiji pod nad nadimkom Džepni ustaša. Stoga sada režiser J.S. smatra da je za sporni dokument pravi krivac čovjek pod nadimkom Džepni ustaša.
Istraga je u tijeku.

Tuga H.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ustaško-revijalna komponenta proslave Oluje izmještena iz Knina u Slunj

  I dok su prošle godine u Kninu službeno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eighteen − 11 =