Početna / Istaknuto / Prijelomna vijest: Hrvatski zmajarski savez privremeno preuzima kontrolu zračnog prostora RH!

Prijelomna vijest: Hrvatski zmajarski savez privremeno preuzima kontrolu zračnog prostora RH!

zmajarenje1

 

Od trenutka izbijanja afere MIG-ovi, te otkako je ustanovljeno da zrakoplovi nisu tehnički ispravni čak ni za rulanje po pisti, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je intenzivno radilo na pronalaženju rješenja za kontrolu zračnog prostora prema obavezama koje imamo u NATO savezu.

Unatoč blagdanskom vikendu, Ministarstvo obrane i komanda Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koordiniranom su akcijom ujedinili sve raspoložive zrakoplovne resurse u državi, te je studioznom analizom odlučeno da se kontrola zračnog prostora privremeno povjeri Hrvatskom zmajarskom savezu.

Napravljen je i precizan plan kontrole; letjet će se dva puta tjedno, utorkom i subotom. Subota je odabrana jer tada zmajari imaju svoje uobičajene sportsko-rekreativne aktivnosti, tako da će se znatno smanjiti i troškovi MORH-a.

Letjet će se motornim zmajevima Z-1978, s poboljšanim verzijama motora i čeličnim ojačanjima donjeg trapa. Zmajevi i posade bit će naoružani lakim puškomitraljezima M72A, ručnim bombama M75 – takozvanim Kašikarama, te molotovljevim koktelima u slučaju poboljšane verzije zmaja Z-1978 u kojoj će posadu sačinjavati tri vojnika.

 

zmajarenje

 

Glavna zrakoplovna baza zmajara bit će tajna zračna luka “Dr Franjo Tuđman 2”

Kako doznajemo, u MORH-u su vrlo zadovoljni obavljenim poslom, a zmajari su presretni što im je povjerena ovako odgovorna i časna zadaća;
“Ovo mi je najsretniji dan u životu. Ovakva ponuda se ne dobiva svaki dan. Velika nam je čast što ćemo biti čuvari našeg neba i naše neovisne i slobodne Hrvatske. Istina je da nam letovi utorkom baš i ne odgovaraju jer većina ujutro mora na posao, ali kad je Hrvatska u pitanju – ništa nas ne može spriječiti.” – rekao je jedan od zmajara.

Javio se i bivši ministar Kotromanović: “Siguran sam da je ovo rješenje odlično. Uvjeravam vas da će hrvatski zmajari korektno i profesionalno obaviti svoj posao. Ako ne bude tako, pucat ću si u glavu.”

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eighteen − 2 =