Početna / Istaknuto / Prijelomna vijest: Izbornik Čačić i pomoćnik Joe Šimunić s navijačima dogovorili novu strategiju navijanja!

Prijelomna vijest: Izbornik Čačić i pomoćnik Joe Šimunić s navijačima dogovorili novu strategiju navijanja!

uefa

 

Krovna nogometna organizacija UEFA kaznila je Hrvatsku s dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, te novčanom kaznom od 150 tisuća švicarskih franaka zbog ustaških povika za vrijeme prijateljskih susreta. Incidenti su se dogodili 23. ožujka na utakmici protiv Izraela, te tri dana kasnije na susretu protiv Mađarske.

Stoga su izbornik Čačić, njegov pomoćnik Joe Šimunić i krovna navijačka udruga “Uvijek vjerni” hitno okupili sve navijačke skupine hrvatske nogometne reprezentacije i dogovorili novu strategiju navijanja na Euru 2016.

Budući da je reprezentacija kontinuirano kažnjavana zbog povika “Za Dom spremni” i ostalih fašističkih ispada, od ovog europskog prvenstva hrvatske navijače će resiti antifašizam. To bi, prema zamisli Čačića i Šimunića, znatno podiglo ugled reprezentacije u svijetu i dalo novi podstrek igračima.

Stoga je već jutros održana proba na pomoćnom igralištu u Maksimiru, pod budnim okom izbornika čačića i legendarnog kapetana Joea Šimunića. Udarna igla navijanja trebao bi biti povik “Smrt fašizmu – sloboda narodu”, i to na način da jedna tribina viče “smrt fašizmu”, a druga odgovara sa “sloboda narodu”, kao u ranijem slučaju skandiranja “Za Dom spremni”

“Vrlo sam zadovoljan. Navijači su opet pokazali visoku svijest, akustika novog povika je zadovoljavajuća. Nadam se da će nas sada UEFA ostaviti na miru”, rekao je izbornik Čačić.

Joe Šimunić također je bio vrlo zadovoljan:
“Kad sam došo u Hrvatska mislio sam da jedino je kad ono viču stari hrvatski pozdrav i da hrvatski narod to jedino za nas važno bilo do sad a sad i ovo novo navijanja nije tako loš”

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

UABNOR BIHAĆ: Protiv izgradnje pravoslavne crkve na lokalitetu zaštićenog Spomen parka žrtavama fašističkog terora Garavice

Spomen park žrtava fašističkog terora Garavice, kulturni pejzaž  Kao predsjednik UABNOR-a Bihać, a na osnovu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × four =