Početna / Istaknuto / PRIOPĆENJE POLICIJE: Dobro je, nisu nam uzeli drogu

PRIOPĆENJE POLICIJE: Dobro je, nisu nam uzeli drogu

Policija - Sigurnost i povjerenje
Policija – Sigurnost i povjerenje

 

Nakon što je zagrebačka policija u ponedjeljak objavila da je iz jednog ureda u njenom sjedištu u Heinzelovoj ulici ukradena veća količina novca i zlata, policija je u utorak poslala priopćenje u kojem pojašnjava da je šteta nastala krađom minimalna, te da će počinitelji biti privedeni pravdi.

“Kao što je poznato, u noći s nedjelje na ponedjeljak provaljeno je u ured načelnika Službe organiziranog kriminala Željka Dolačkog u Heinzelovoj ulici u Zagrebu, kojom prilikom je iz sefa otuđeno 280.000 eura i dva kilograma zlata. Važno je istaknuti kako se radilo o novcu prikupljenom od kazni za prometne prekršaje, dok je zlato izuzeto od rumunjskih džeparoša, tako da nisu točne tvrdnje kako su te dragocjenosti prikupljene podmićivanjem policijskih službenika. Naši policajci nisu dobivali mito, nego su sami uzeli to zlato i novac od prijestupnika”, objavila je Policijska uprava Zagreb.

“Premda se radi o drskoj provali, neugodnoj za javni imidž policije, moramo se pohvaliti činjenicom da je u uredu načelnika Službe organiziranog kriminala ostalo netaknuto oko 10 kilograma najfinijeg kokaina, te oko 4,5 kilograma heroina 90-postotne čistoće, čija je ukupna vrijednost blizu milijun eura”, zadovoljni su u policiji.

“Da su lopovi uzeli drogu, nanijeli bi puno veću štetu redovnom obavljanju policijskih dužnosti, jer je droga takve vrhunske čistoće i kvalitete policiji potrebna za svakodnevno operativno postupanje, dok se novac i zlato mogu lakše nadoknaditi pojačanim maltretiranjem građana i naplaćivanjem više kazni za prometne prekršaje i remećenje javnog reda i mira”, stoji u priopćenju policije.

Krađa novca i zlata utjecala je i na preispitivanje kadrovske politike u Ministarstvu unutarnjih poslova, jer postoji opravdana sumnja kako su pljačku u zgradi policije u Heinzelovoj izveli sami djelatnici MUP-a, ili su bar pomogli pljačkašima.

“MUP i Ravnateljstvo policije svjesni su kako su tijekom proteklih godina, osobito u vrijeme vladavine HDZ-a, u policijsku službu primljeni i mnogi pojedinci koji imaju kriminalne sklonosti i kriminalnu prošlost. Takvu praksu ćemo ukinuti. Odsad će se u policiji moći zaposliti samo domoljubi koji će imati kriminalnu budućnost”, priopćila je zagrebačka policija.

M.P.

Facebook komentari

Miroslav Pavičević

Miroslav Pavičević
Propali novinar i fizički radnik. Pardon, novinarski radnik, fizički propao.

Provjeri i ovo

Salon Nepotkupljivih: Vladan Jeremić i Rena Rädle

  Umjetnički par Vladan Jeremić i Rena Rädle su tijekom listopada boravili u Zagrebu na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen − 7 =