Početna / Istaknuto / Radnička fronta: Protiv društva 200 bogatih obitelji! Protiv kapitalizma!

Radnička fronta: Protiv društva 200 bogatih obitelji! Protiv kapitalizma!

radnickafrontarajic1

“Ne protestiramo protiv konkretne osobe, već s nakanom da pošaljemo jasnu poruku javnosti kako je ovaj sustav u kom se malobrojna elita besramno bogati na grbači sve siromašnije proleterske većine, uzurpirajući često pri tom i fundamentalna prava građana na rad, zdravlje i obrazovanje, neodrživ. Ne treba  zaboraviti da je nacionalizam koji trenutno bukti u Zagrebu bio devedesetih krinka pod kojom su se bogatili pojedinci poput Rajića i sličnih”

Članovi i simpatizeri Radničke fronte jučer su održali prosvjed pred vilom Luke Rajića na Okrugljaku u Zagrebu.

Prosvjed je organiziran u sklopu antitajkunske kampanje, akcije “Protiv društva 200 bogatih obitelji – protiv kapitalizma”.

Prosvjedna povorka krenula je s okretišta Mihaljevac i stigla do ulaza u Rajićevu rezidenciju koju čuva Klemm security.

U priopćenju Radničke fronte spomenuta je i Rajićeva biografija:
“Rajić se 1984. godine zaposlio se kao vozač kamiona u Dukatu, zagrebačkoj mliječnoj tvrtki. Trgovao je cementom, automobilima, hladnjacima. Zarađivao je na inflaciji.  Potom je vrlo brzo kupio rabljeni tegljač i osnovao poduzeće Ralu. Počeo je pružati prijevozničke usluge za druga poduzeća, između ostalih i Dukat. Jedna od nerazjašnjenih stvari iz tog perioda su i priče da je sudjelovao u promjeni jugoslavenskih dinara za devize u Bosni i Hercegovini o čemu se on sam nikada nije izjašnjavao. Kako je Dukat početkom devedesetih bio u teškoćama, dvije i pol godine nisu ga plaćali u novcu, nego su mu davali dionice. 1992. je za 20 tisuća ondašnjih njemačkih maraka u pretvorbi upisao na svoje ime dionice Dukata. Kasnije je dionice nastavio kupovati od Hrvatskog fonda za privatizaciju, ali i od malih dioničara. Većinski vlasnik postao je 1994. Nedugo nakon toga kupio je Sirelu iz Bjelovara te Mljekaru Zadar čime je formirana Lura grupa. Rajić je uskoro postao neokrunjeni kralj mlijeka i mliječnih proizvoda ne samo u Hrvatskoj nego i u regiji. Njegov put do uspjeha  jedna je u moru nesretnih privatizacijskih priča koje su stvorile današnju, praktički nedodirljivu, okosnicu ekonomske i političke moći kako u Hrvatskoj, tako i u drugim zemljama regije”.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one + 19 =