Početna / Istaknuto / Redakcija Jutarnjeg posjetila koncentracioni logor: A KAKO JE TEK BILO NJIMA!

Redakcija Jutarnjeg posjetila koncentracioni logor: A KAKO JE TEK BILO NJIMA!

jutarnjilist

 

‘A KAKO JE TEK BILO NJIMA….’ Novinari i urednici Jutarnjeg natiskali su se pred ulaz u plinsku komoru kako bi na tren osjetili čin nezamislive bešćutnosti

Nakon performansa novinara i uredništva Jutarnjeg lista  ( pogledati OVDJE ) povodom tragične nesreće kraj autoceste u austrijskom Gradišću prošlog četvrtka, opet jedna hvalevrijedna i poučna humanitarna akcija u obliku performansa.

Naime, djelatnici Jutarnjeg su još jednom odlučili dokazati visoko stanje svijesti, društvene odgovornosti i empatije pomalo neobičnim sindikalnim izletom i teambuildingom radnog naslova „Tisak plinskih komora“. Čitava akcija odvijala se pod poznatim geslom Jutarnjeg „A kako je tek bilo njima…“

Kako posao ne bi previše trpio zbog odsustva čitave redakcije te kako bi poslodavcu mogli uštedjeti, odlučeno je da se ne putuje do dalekog Auschwitza već da se projekt realizira u češkom Theresienstadtu.

Milenijska fotografija snimljena je u srdačnoj i nasmijanoj atmosferi, baš kao i fotografija u kamionu.

Naravno, novinari Juratnjeg su prilikom snimanja, kao i obično, iskazali visoke moralne kvalitete i pronicljivost. Konstatirali su da je žrtvama koncentracionih logora bilo znatno gore nego njima jer, primjerice, nisu imali muške torbice – popularne pederuše, i u njima novi Samsung Galaxy S6 edge. Ponekad u konclogoru nije bilo ni ljeto, temperature su bile i ispod -20. Logoraši nisu imali fensi haljinice, košuljice, sandale, a sunce im je nemilosrdno tuklo u oči jer nisu imali sunčane naočale.
Stoga se s pravom svaki novinar, humanist, altruist i domoljub može zapitati „A kako je tek njima bilo?“

Kako doznajemo od našeg insajdera u Jutarnjem, uskoro se sprema i novi, pomalo neobičan performans. Naime, novinari Jutarnjeg će u listopadu gostovati u studiju Pornhuba, točnije u sobama za „deepthroath“, „BDSM“, „deep anal“ i „gangbang“. Naravno, i ovoga puta uz poznato geslo „A kako je tek bilo njima“.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen + one =