Početna / Istaknuto / REFORMA ZDRAVSTVA: Hitna pomoć postaje Posmrtna pripomoć, a banke će nuditi povoljne kredite za pregled kod liječnika

REFORMA ZDRAVSTVA: Hitna pomoć postaje Posmrtna pripomoć, a banke će nuditi povoljne kredite za pregled kod liječnika

hzzo-master zdravstvena iskaznicaPiše: Miroslav Pavičević

Kako je i najavila nova domoljubna reformska hrvatska Vlada stručnjaka HDZ-a i Mosta, na čelu s Timom Oreskovichem, Tomislavom Karamarkom, Božom Petrovom, Donaldom Trumpom i Miroslavom Škorom, jedna od prvih reformi bit će reforma sustava zdravstvenog osiguranja.

Ministar zdravstva Dario Nakić najprije je najavio kako će liječnici moći nakon posla u državnoj službi nastaviti dodatno raditi i privatno. Cilj te reforme je postići da bude što više privatnih medicinskih ustanova i ordinacija, što će u konačnici dovesti do potpunog ukidanja državnih bolnica i domova zdravlja, koji su ionako relikt mrskog nam socijalizma. Ukidanjem bolnica država bi se riješila pacijenata, što je glavni cilj reforme zdravstva.

Nadalje, poskupjet će polica dopunskog zdravstvenog osiguranja za 30 posto, a poskupjet će općenito i sve zdravstvene usluge. Odlazak liječniku mogao bi koštati i po nekoliko desetaka tisuća kuna, ovisno o složenosti pregleda.

“No, ova Vlada je socijalno osjetljiva, pa su s bankama dogovorene vrlo povoljne kreditne linije za plaćanje pregleda kod liječnika obiteljske medicine, na rokove i do 20 godina, uz kamatu od samo 11 posto godišnje”, izvijestio je javnost ministar zdravstva.

“Za popravak zubiju građanima će biti na raspolaganju povoljni hipotekarni krediti. Onaj tko nema nekretninu ili novac, nema ni razloga smijati se, pa mu je svejedno je li krezav ili ne”, poručio je ministar.

“Banke su svjesne da će mnogi pacijenti nakon kompliciranih i skupih operacija ipak umrijeti, ali nema straha da zbog toga neće odobravati kredite za operacije, jer će omogućiti otplatu kredita nasljednicima pokojnika”, umirio je ministar Nakić zainteresiranu javnost.

Najvažnije promjene u sustavu zdravstva tiču se službe hitne medicinske pomoći.

“Utvrdili smo da čak i do 70 posto pacijenata koji traže pregled na hitnoj pomoći zapravo nisu hitni slučajevi i mogu te zdravstvene probleme riješiti na druge načine, primjerice kod liječnika opće prakse, ili čudotvornim mineralno-vitaminskim preparatima iz ljekarne ili pozivom na tarot-liniju i skidanjem uroka”, kaže ministar Nakić.

“Reformom ćemo postići da na hitnoj pomoći završe doista hitni slučajevi, pacijenti za koje se očekuje da će brzo umrijeti, pa ćemo spojiti hitnu pomoć i posmrtnu pripomoć, čime ćemo postići znatne uštede u državnom proračunu”, tvrdi ministar Dario Nakić.

“Ubuduće će zdravstveno osiguranje pokrivati troškove aspirina i kapi za nos. Za sve ostalo, tu je MasterCard”, objasnio je zaključno hrvatski ministar zdravstva.

Facebook komentari

Miroslav Pavičević

Miroslav Pavičević
Propali novinar i fizički radnik. Pardon, novinarski radnik, fizički propao.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 + two =