Početna / Istaknuto / Reiner opet u pratnji pod rotirkama: Nakratko se vratio u Zagreb jer je zaboravio ponijeti sarmu!?

Reiner opet u pratnji pod rotirkama: Nakratko se vratio u Zagreb jer je zaboravio ponijeti sarmu!?

reiner11

 

Građani Zagreba jutros su se nemalo iznenadili kad je veliku prometnu gužvu opet izazvala kolona vozila pod pratnjom. Pravi šok i nevjerica usljedili su nakon što se doznalo da se opet radi o novoizabranom predsjedniku Hrvatskog državnog Sabora Željku Reineru.

Kolona se kretala od graničnog prijelaza Bregana do Zagreba, a vrlo brzo, nakon manje od pola sata, kolona je ponovo krenula put Bregane. Budući da je gospodin Reiner prije samo dva dana pod pratnjom otišao na skijanje i tako izazvao pravu lavinu reakcija u javnosti, jutrošnji događaj izazvao je pravu senzaciju i bijes ogorčenih građana Zagreba od kojih su neki zakasnili na posao, a gradom su se počele razlijegati glasine da je predsjednik Sabora svratio u Zagreb samo na jutarnju kavu, te kako bi demonstrirao moć i dodatno isprovocirao građane RH.

Ipak, iz neimenovanog izvora, najvjerovatnije iz pratnje, doznalo se da je razlog povratka u Zagreb zapravo zaboravljeni lonac sarme, jela bez kojeg Hrvati odlaze na skijanje samo u krajnjoj nuždi.

Stoga smo pokušali doći u kontakt s nadležnim službama, ali nam se nitko nije htio očitovati. Napokon smo uspjeli osobno kontaktirati gospodina Reinera koji nam je dao kraću telefonsku izjavu:
“Da, točno je da sam se jutros nakratko vratio u Zagreb. Pa što onda? Prema novoj funkciji to je moje pravo. Jutros smo primijetili da smo u gepek zaboravili staviti lonac sarme koji mi je – kao nagradu što sam postao predsjednik Sabora . poklonila jedna susjeda. Sva ova gužva oko konstituiranja Sabora i mog odlaska na skijanje prouzročila je stres usljed kojeg sam zaboravio staviti lonac u gepek. Da sam i ovoga puta mogao izbjeći pratnju vrlo rado bih to učinio, no nije bilo moguće jer tako me, ako što rekoh, slijedi po mojoj novoj funkciji. Nakon stresne kampanje i tjedana napornih pregovora htio sam uzeti par dana odmora, ali neki očito i od toga žele napraviti skandal i eto vidite što mi se zbog toga dogodilo. Morao sam se vraćati po sarmu.”

 

reiner

 

No, novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora našao opet se na udaru medija, ali i političkih partnera nakon što je objavljena fotografija na kojoj se vidi kako je njegov osobni automobil uz pratnju policije opet prouzročio veliku gužvu u Zagrebu;
To je uobičajena praksa i za druge državnike. Moramo imati u vidu da za štićenu osobu prve kategorije ne bi bilo sigurnosno preporučljivo da stoji u koloni, a i jelo se kvari ako duže stoji u prtljažniku, smatra stručnjak za sigurnost.

Glasnogovornik Mosta Grmoja ovoga puta bio je vidno uznemiren:
“Reiner kao predsjednik Sabora pripada u prvu kategoriju štićenih osoba i čekanje u koloni sigurnosni je rizik, i to smo već objasnili prije dva dana. No, mišljenja smo da je u ovom osjetljivom političkom trenutku, dok još nemamo formiranu vladu, a on je otišao na skijanje i uopće nam se nije javio…Gledajte, takvo ponašanje i odlazak na skijanje je apsolutno neprimjereno, a sad još iznenada i ovaj šok s povratkom zbog sarme. Građani zasigurno ovako nešto ne očekuju. Troškovi ovakve vrste osiguranja su neprihvatljivi. I zbog toga sam ga odmah nazvao, a on mi je, zamislite, odgovorio: “Ajde mali odj***, nebitan si, i ti i onaj tvoj redikul Božo. Za što smo vas trebali iskorišteni ste i sad više uopće niste interesantni”.
Ovo me je šokiralo i već za danas navečer sazvao sam Nacionalno vijeće Mosta!”

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen − 1 =