Početna / Istaknuto / Reiner u Saboru organizirao misu i moljenje Gospine krunice

Reiner u Saboru organizirao misu i moljenje Gospine krunice

reiner

 

Predsjednik Sabora Reiner danas je na početku molitvene mise pročitao kratku priču o farizeju, cariniku i sedam patuljaka iz Evanđelja po Luki. Potom su svi saborski zastupnici izmolili takozvanu proširenu varijantu Gospine krunice.

Po uzoru na Nacionalnu molitvenu misu koju tradicionalno organiziraju američki predsjednici za više od tri tisuće uzvanika iz stotinjak zemalja ili one koji se održavaju u Europskom parlamentu, jučer je u Saboru molitvenu misu i moljenje Gospine krunice za sve saborske zastupnike organizirao predsjednik parlamenta  Reiner.

Molitvene mise i moljenje Gospine krunice u Saboru ne vode svećenici, naglasak je, kažu nam u Saboru, na zbližavanju zastupnika. Stoga se predsjednik prihvatio ove odgovorne zadaće te osobno služio misu nakon koje je izmoljena Gospina krunica, kolokvijano nazvana i “Ultra turbo mutant Gospa”.
Držeći križić Gospine krunice u ruci, zastupnici su molili Apostolsko vjerovanje prema takozvanoj proširenoj shemi; nakon vjerovanja molili su Oče naš devet puta, šesnaest Zdravo Marijo i Slava Ocu, a zatim dvadeset puta Oče naš, deset puta Zdravo Marijo i Slava Ocu. Iza riječi Isus kod svake Zdravo Marijo dodavali su odgovarajuće zazive vjere, ufanja i ljubavi te pojedinih otajstava uz rukovanje i simbolično namigivanje prvom do sebe.

Predsjednik Sabora Reiner danas je na početku molitvene mise pročitao kratku priču o farizeju, cariniku i sedam patuljaka iz Evanđelja po Luki;

“Dva čovjeka uđoše u hram da se mole Bogu, jedan farizej a drugi carinik. Sedam lijenih patuljaka stajaše uokolo, neki slijeva, neki zdesna. Farizej stade i moljaše se u sebi ovako – Bože, hvala ti što nisam kao ostali ljudi: grabljivci, nepravednici, preljubnici, kao ovaj carinik ili kao ovi smrdljivi patuljci. Postim dvaput tjedno; dajem desetinu od svega što steknem, nedavno sam, eto, i limariju na krovu promijenio. A carinik izdaleka stajaše, i ne htjede ni očiju uzdignuti nebu, nego se bijaše u prsa svoja junačka govoreći: Bože, milostiv budi meni grješnome! Carinio sam od nemila do nedraga, otimao i pljačkao, a staroj majci ni goblen poklonio nisam! Jer svaki koji sebe uzvisuje – uzvisuje se, a koji sebe ponizuje – ponizuje se. Patuljci i dalje stajahu ne govoreći ništa.” – pročitao je zastupnicima Željko Reiner.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

14 − 4 =