Početna / Dnevni Komentar / Revolucija sa državnom sisom u ustima

Revolucija sa državnom sisom u ustima

Recimo da je ovo revolucionaran čin. Recimo, ali kako da diverziju uključenja struje proglasimo revolucionarnim činom ako to čini legalno prijavljena stranka koja je povrh svega sasvim legalno uknjižila državnu lovu, koja se legalno kandidira na izborima i koja pretendira na vlast i to legalnim putem?

živi zid“Nemojte se bojati. Ovo je naša zemlja, ne poštujmo zakone koji uništavaju ljude, obitelji, djecu i državu. Izborimo se za bolje zakone, za bolji život, za izlazak iz doslovnog mraka.”…poručuje Živi zid na svojoj facebook stranici. Ako smo dobro shvatili ovu poruku uhljeb revolucionara, onda se ovdje poziva na nepoštivanje zakona sa tendencijom borbe za bolje zakone, ali tako da izaberemo legalno prijavljenu stranku koja će donijeti bolje zakone zakonitim putem, ali nezakonitim metodama. Da bi razjasnili ovu umnu anomaliju postavimo sljedeću tezu.

Recimo da Živi zid nekim čudom dobije udio u vlasti, recimo da ispune svoj cilj uvođenjem boljih i pravednijih zakona i onda recimo da neka skupina građana nađe neki zakon koji se im se ne sviđa i krenu nezakonitim metodama provoditi neke svoje zakone, a Živi zid je tog trenutka na vlasti ili je bar dio vladajuće koalicije. Da li bi Živi zid tada provodio zakone koji sankcioniraju one koji krše zakon i da li bi provodio svoju zakonsku obavezu da vode državu po zakonima na koje su prisegnuli?

Svi se možemo složiti da je isključivanje struje kućanstvima u 21. stoljeću van svake pameti, svi se možemo složiti da se socijalno ugroženima moraju osigurati minimalni uvjeti za život dostojnim čovjeka, ali ako se protiv toga borimo leganim i zakonskim putem onda tu nema mjesta i za nezakonite postupke. U protivnom se šalje poruka od strane onih koji sebe prozivaju legalistima, a to je u ovom slučaju Živi zid, da će nepoštivanje zakona ustvari biti prvi zakon ukoliko ih građani izaberu kao predstavnike vlasti.

Osim što je ovo jedan od najlakših slučajeva za policiju, kojoj će biti dovoljno da pokuca na vrata Živog zida i dostavi im prekršajne i kaznene prijave, ovo je jedan od većih političkih promašaja Živog zida. Ili si ilegala, revolucionar, aktivista, borac protiv nepravednog sustava koji ne priznaje vlast i sustav ili si legalista koji zakonskim sredstvima pokušavaš promjeniti sustav ili si kao što je slučaj sa Živim zidom, običan pozer ili bolje rečeno skupina mulaca koji bi jeb…, a da im ne uđe.

(snimka uključenja struje)

D.K

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Jedan komentar

  1. Citiram autora ovog članka: “Svi se možemo složiti da je isključivanje struje kućanstvima u 21. stoljeću van svake pameti, svi se možemo složiti da se socijalno ugroženima moraju osigurati minimalni uvjeti za život dostojnim čovjeka, ali ako se protiv toga borimo leganim i zakonskim putem onda tu nema mjesta i za nezakonite postupke.
    Vidim da se slažete sa svime navedenim od toga da je isključivanje struje van svake pameti u 21. stoljeću…. samo se ne slažete s tim da su zakone koji sve to omogućavaju donijeli baš oni koji traže poštivanje zakona i legalnim putem svojih prava. Mislim da Vi jako dobro znate da se legalnim putem skoro pa ništa u ovoj zemlji nije riješilo a i ako jeste prošle su godine.
    Korupcija i nepravda vladaju jer zakoni na koje se pozivate ne štite svoje građane nego ih ugnjetavaju, inače nikad ne bismo došli u ovu situaciju. Podržavam Živi Zid! Nekada je i Aušvic bio legalan da ne spominjem druga mjesta smrti i strahota, to ne znači da su bili u pravu. Istina, pravda, poštenje ne promjenljivi su za sva vremena i narod nije glup a strpljenje je pri kraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

7 + 4 =