Početna / Aktualno / Rusija i Egipat održati će zajedničku pomorsku vježbu.

Rusija i Egipat održati će zajedničku pomorsku vježbu.

Rusija i Egipat održati će zajedničku pomorsku vježbu.Rusija i Egipat su se složili da održe zajedničku pomorsku vježbu u Mediteranu i provedu zajedničke antiterorističke vježbe, rekao je ruski ministar obrane u izjavi nakon razgovora između Vlada dviju država.
U utorak, ruski ministar obrane Sergej Shoigu i njegov egipatski kolega Sedki Sobhi pristali su potpisati sporazum o vojnoj suradnji između dvije zemlje. Sporazum će “odrediti našu vojnu suradnju u godinama koje dolaze”, rekao je Shoigu nakon razgovora.

“Stranke su se složile nastaviti praksu pozivajući egipatsku vojsku na ruske vježbe u svojstvu promatrača, a također će se ove godine održati pomorske vježbe u Sredozemlju i anti-terorističke vježbe snaga za brzo djelovanje”, rekao je ruski ministar obrane.
Ministri su razgovarali o međunarodnim i regionalnim sigurnosnim pitanjima, a Shoigu je također pozvao Egipat da sudjeluje u vojnim svjetskim igrama i međunarodnom vojno-tehničkom forumu “Vojska-2015”, koji će se održati u Rusiji.
Rusija i Egipat potpisali su ugovore o ponudi oružja u vrijednosti od 3,5 milijarde dolara. Medijska izvješća tvrde da se ugovori baziraju na opskrbi obrambenih sustava, helikoptera, MiG-29 borbenih zrakoplova i anti-tenkovskih sustava.
U veljači, predsjednik Vladimir Putin najavio je da će dvije zemlje potpisati niz sporazuma, nakon sastanka s egipatskim predsjednikom Abdel Fattah al-Sisi u Kairu.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × three =