Početna / Istaknuto / SAD se aktivno uključuju u rješavanje izbjegličke krize: Izbjeglice ćemo kruzerima prevoziti na Floridu i Madagaskar!

SAD se aktivno uključuju u rješavanje izbjegličke krize: Izbjeglice ćemo kruzerima prevoziti na Floridu i Madagaskar!

kruzer

 

Prema tvrdnjama izvora bliskih State Departmentu, prilično velik i neočekivan zaokret u odnosu i politici spram izbjegličke krize najavljen je danas nakon izvanredne sjednice State Departmenta. SAD su odlučile čvrsto poduprijeti EU i glavnog partnera Njemačku aktivnijim uključivanjem u konačno rješenje.

SAD je već primio oko 1500 izbjeglica u ovoj fiskalnoj godini, koja završava krajem rujna, i predsjednik je zatražio od svojeg tima da poveća tu brojku te primi najmanje 10.000 izbjeglica u idućoj fiskalnoj godini, no na današnjoj sjednici je zaključeno kako ta brojka ni izdaleka nije ekvivalentna odgovornosti koju snose SAD. Stoga je odlučeno da će se SAD aktivno uključiti u zbrinjavanje izbjeglica pomoću brojnih kruzera u vlasništvu američkih kompanija, pritom koristeći dragocjena njemačka iskustva u zbrinjavanju velikog broja ljudi s otvorenih prostora.

Prem tvrdanjama dobro obaviještenih izvora, čitava akcija će se odvijati pod geslom „Shit we did – shit we cleaned!“.

Izbjeglice bi iz Turske i Grčke trebali prevoziti na Floridu ili kako je u početnoj fazi plana zamišljeno – na Madagaskar. Na kruzerima će svima biti osigurana nova odjeća i obuća, a imat će i kupaonice s tuševima. Kako bi im prekratili dugotrajno putovanje, u suradnji s njemačkim korporacijama osigurana je i mogućnost kratkotrajnog zapošljavanja na kruzerima pod geslom „Arbeit macht Spaß“.
Za sve koji eventualno neće biti te sreće da se ukrcaju na kruzer za Madagaskar ili Floridu, američka i njemačka administracija razmatraju mogućnost smještaja na području jugozapadne Poljske.

Prvih desetak kruzera već plovi prema Turskoj, a do kraja tjedna, kako tvrde naši dobro obaviješteni izvori, trebalo bi ih stići i više od stotine.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve + 19 =