Početna / Istaknuto / Šešelj najavio: Osnivam Hrvatsku čistu stranku prava Zapadnih Srba i izlazim na izbore u Hrvatskoj!

Šešelj najavio: Osnivam Hrvatsku čistu stranku prava Zapadnih Srba i izlazim na izbore u Hrvatskoj!

vojo1

 

Nakon obraćanja Vojislava Šešelja u vezi oslobađajuće presude i najave zabrane ulaska u Hrvatsku, na novoj tiskovnoj konferenciji danas u popodnevnim satima Šešelj je najavio revitalizaciju svog političkog angažmana u Hrvatskoj.

Najavio je osnivanje Hrvatske čiste stranke prava Zapadnih Srba. Smatra kako za to ima sva ustavna i zakonska prava Republike Hrvatske. Kako navodi, stranka bi već na idućim parlamentarnim izborima trebala istaknuti kandidaturu u svim izbornim jedinicama, a on namjerava biti nositelj liste u Virovitici, Karlovcu i Karlobagu.

“Ovo je odgovor mojoj dragoj Kolindici i svima koji još uvek veruju kako mogu da me pobede. Ne samo da ću da dođem, nego ću da osnujem novu stranku i tako objedinim pravednu i vitešku borbu srpskih i hrvatskih, odnosno srpskih i zapadnosrpskih nacionalista. Hrvati kao organizovana nacija nisu nikada postojali, i to je opšte poznato. To su uglavnom sve Zapadni Srbi, sem nekih na krajnjem severozapadu i na nekim ostrvima. No, mi veoma cenimo pravašku tradiciju i Pravaše posmatramo u drugačijem kontekstu. Oni su naši protivici, ali slažemo se u većini programskih tačaka. Ovom inicijativom pre svega želim naše zajedničke neprijatelje da obavestim kako i mi i Pravaši veoma dobro znamo da bez jednih ne bi bilo ni drugih, i sada je čas da se ove dve srodne političke opcije integrišu u jedinstvenu stranku Zapadnih Srba. Isto tako želim da napomenem kako sam spreman da jedan deo odštete od 12 miliona uložim u posrnulu zapadnosrpsku privredu. Tačna mesta još ne znam, ali investicije će da se kreću transferzalom Virovitica – Karlovac – Karlobag”, rekao je Šešelj.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

18 − seventeen =