Početna / Dnevni Komentar / Shell na Arktiku: nastavak priče

Shell na Arktiku: nastavak priče

arktičkinokturno

Gradonačelnik američkog grada Seattle Ed Murray nedavno se usprotivio planu naftne kompanije “Dutch Shell PLC” da obavi poslijednje pripreme na svojim bušotinama i plovilima na jednom doku unutar gradske luke.

“Dozvola kompanije za dugotrajan servis na lučkim navozima stara je 20-ak godina, neprikladna je današnjem povećanom lučkom prometu i zahtjevima. Jednostavno su preglomazni.”

Prema poslovnim namjerama naftne kompanije, flota od dvije plutajuće bušotine i jednog broda za prijevoz tereta trebala je biti usidrena unutar luke tijekom šest mjeseci, dok se ne izvrše poslijednje pripreme za novu sezonu eksploatacije nafte na američkom dijelu Arlktika; o čemu smo izvjestili ranije:

http://kontraportal.com/shell-na-arktiku-druga-runda-3/

“Fosilni izvori energije stvar su prošlosti. Krajnje je vrijeme da započnemo usmjeravati ekonomiju i sebe prema obnovljivim izvorima energije i održivom načinu življenja.”

Vidiš, bilo bi lijepo kada bi trust ugljikovodičnih mozgova i vitezova fosilne politike na Markovom trgu uvidio isto. Pravo malo katarzično iskustvo.

 

Krešimir Pavlović

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Neće nas navući na fašizam – 80. obljetnica osnivanja KPH na Anindolu

Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Samobora Svete Nedelje i Društvo “Tito” Samobora i Svete …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 1 =