Početna / Istaknuto / Sindikati i uprava ZET-a dogovorili novi paket pogodnosti za članove uže i šire obitelji zaposlenih u ZET-u!

Sindikati i uprava ZET-a dogovorili novi paket pogodnosti za članove uže i šire obitelji zaposlenih u ZET-u!

 

zet11

 

Iako je iza njih, kako kažu, vrlo teško razdoblje sindikalnog djelovanja u uvjetima teške gospodarske krize, ZET-ovi sindikalisti uspjeli su s upravom dogovoriti prednost pri zapošljavanju kad su u pitanju njihovi članovi obitelji. No ta odluka je u hitnom postupku dopunjena još nekim pogodnostima za članove uže i šire obitelji zaposlenih u ZET-u.

Na sastanku predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa Upravom podružnice postignut je dogovor da prioritet pri zapošljavanju u podružnicu ZET prednost imaju djeca ili supružnici naših radnika. Na zahtjev Sindikata upućen prema Upravi podružnice i Upravi ZGH već je zaposlen veći broj parkirača i vozača autobusa, gdje se u dobroj vjeri vodilo briga o gore navedenom dogovoru.
Budući da su sindikati ZET-a smatrali kako su ove pogodnosti premalo, s obzirom na dugu nepotističku tradiciju unutar sustava ZET-a i ZG Holdinga, predložen je novi paket pogodnosti, što je uprava jednoglasno i prihvatila.

Osim prednosti pri zapošljavanju dogovorena je i prednost pri zapošljavanju na radna mjesta koja su više plaćena. Za takva zapošljavanja neće biti potrebno otvarati natječaj već samo podastrijeti dokaze o rodbinskoj vezi. Za članove obitelji koji nisu zaposleni u ZET-u dogovorena je isplata četvrtine prosječne plaće kao i isplata božićnice i regresa u punom iznosu, za što će se sredstva pronaći u proračunu Grada Zagreba. Dogovorena je i pripomoć pri stjecanju diplome srednjih škola i fakulteta za potrebe zapošljavanja u nekom drugom poduzeću ZG Holdinga, apsolutan prioritet u nabavci svinjskih polovica te besplatan parking u prvoj i drugoj zoni tijekom cijele godine.

Članovima uže i šire obitelji će se prema stupnju rodbinske bliskosti dodijeljivati i koeficijent na plaći prema bodovima adekvatnim rodbinskom odnosu, a prema tablici koju je izradio sindikat i prihvatila uprava:

suprug, supruga, kum, zet….. 2500 bodova
sin, kćer ………. 2300 bodova
očuh, maćeha …….. 2100 bodova
stric, bratić, sestrična, nećak, nećakinja…..1800 bodova
sinovac, sinovica, djever, nevjesta……..1750 bodova
šurjak, šurjakinja, izvanji sinovac, izvanja sinovka….1600 bodova
svastika…..2550 bodova
jetrva………1550 bodova
pašanac, daleki bratić, svak……1200 bodova

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 + nineteen =