Početna / Istaknuto / Slovenci povukli vojsku sa granice. Ako nas podržava Kolinda G.K., onda sigurno radimo nešto krivo

Slovenci povukli vojsku sa granice. Ako nas podržava Kolinda G.K., onda sigurno radimo nešto krivo

29.10.2014., Zagreb - Predsjednicka kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarovic dala je izjavu novinarima prilikom obilaska tvornice Kras.  Photo: Petar Glebov/PIXSELL

Slovenski parlament je u srijedu u ranim jutarnjim satima prihvatio izmjene zakona o obrani koje vojsci daju dodatne ovlasti u zaštiti državne granice, a već je isti dan u popodnevnim satima poništio svoju odluku uz pojašnjenje kako su očito donijeli lošu odluku.

“Nemoguće je da odluka o slanju slovenske vojske bude okarakterizirana kao dobra politička odluka ako je brani i opravdava hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. To naprosto nije moguće i zato smo povukli prije donesenu odluku”…stoji u priopćenju slovenskog parlamenta.

Od visokog izvora iz slovenske vlade dobili smo neslužbenu izjavu u kojoj kaže…
“Kada je na sastanku slovenske Vlade došla do nas vijest kako je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović izjavila da našu odluku o slanju vojske na granice ne treba promatrati kao akt protiv Hrvatske i da je samo riječ o provedbi schengenskih pravila i zaštiti slovenskog teritorija, svim ministrima u vladi uključujući i samog premijera bilo je strahovito neugodno jer su uvidjeli koliko je ta odluka pogrešna.
Nema nikakve sumnje da je odluka bila katastrofalna, a najbolji pokazatelj i mjerilo loše odluke je kad vas podrži predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, dojma smo da od toga ne može gore”...zaključuje visoki izvor iz slovenske vlade.

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × 3 =