Početna / Istaknuto / ŠOK I NEVJERICA: Klepetan nas je izdao! Sa zanosnom rodom Finngualom otišao u Irsku!

ŠOK I NEVJERICA: Klepetan nas je izdao! Sa zanosnom rodom Finngualom otišao u Irsku!

klepetan

 

Šok i nevjerica jutros su zavladali čitavom Hrvatskom! Iako ga je Malena danima vjerno čekala, Klepetan je – uz svečani doček u organizaciji irskih ornitologa koji su satelitski pratili čitav let – u društvu rode Finnguale sletio u dublinskom predgrađu, te se, prema svemu sudeći, tamo trajno ugnijezdio.

Finnguala je poznata irska roda. Dublinski ornitolozi prate je već godinama radi njena neobična ponašanja. Naime, Finnguala često mijenja rodane, što nije običaj roda. Stručnjaci dvoje oko razloga; jedni smatraju da ima genetsko-evolucijski poremećaj, a drugi kao razlog navode njenu iznimnu ljepotu i uvijek savršeno uređeno perje, čime izuzetno snažno privlači rodane. Po čudesnoj bjelini perja Finnguala je dobila i ime.

Irski ornitolozi su odmah znali da je Klepetan odabrao Finngualu i s njome krenuo na put, ali nisu željeli uzbunjivati hrvatsku javnost. Kako navode, Finnguala i Klepetan letjeli su koridorom preko Bugarske, a jučer su se odmarali u Srbiji, negdje u okolici Mladenovca, što je svakako još jedno teško razočaranje za hrvatsku javnost. Klepetan očito više u Hrvatskoj ne želi ni pristajati.

Budući da komunikacija roda još nije dovoljno istražena, irski stručnjaci nisu sigurni, no smatraju da je u ovom slučaju presudila takozvana “kopirajuća migracija”, osobina roda da – još za sada neobjašnjivim načinom – prate migracije ljudi i migriraju upravo u skladu s migracijom ljudi. Kao što je poznato, iz Hrvatske je zadnjih godina u Irsku otišlo nekoliko desetaka tisuća pretežno mladih ljudi. Zbog svega je na dočeku bilo i zluradih komentara kako se Klepetan preselio u Irsku zbog vrlo loše demografske politike i zato jer nema posla ni za ljude, a kamoli za rode, i kako ne želi na svijet donositi potomstvo u društvu koje nema budućnosti.

 

klepetan1
Klepetan i Finnguala snimljeni jučer na odmorištu u Srbiji

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twelve − 8 =