Početna / Istaknuto / ŠOK I NEVJERICA: Progovorio, proplakao i prokrvario spomenik dr. Franji Tuđmanu u Pločama!

ŠOK I NEVJERICA: Progovorio, proplakao i prokrvario spomenik dr. Franji Tuđmanu u Pločama!

franjostigmespomenik

Čudo u Pločama! Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, prema izjavama vidno šokiranih i uznemirenih očevidaca, najprije je počeo govoriti, potom je proplakao, a naposljetku prokrvario kroz stigme!

Spomenik je vrlo kratko vrijeme bio dostupan za fotografiranje, ubrzo je prekriven istom hrvatskom zastavom sa otvorenja i uokolo je zabranjen pristup. Iz MUP-a su saopćili kako za sada ne znaju koliko će spomenik biti “zatvoren”.

Kao uzrok ovog čuda ponajviše se navodi noćašnji događaj.
Naime, prema nekim tvrdnjama, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u tajnosti, daleko od očiju javnosti, posjetila spomenik.

Izjave očevidaca umnogome su različite i proturječne; neki tvrde da su čuli poznati glas tek nakon pojavljivanja stigmi, neki se kunu da su vidjeli kako je spomenik prokrvario, a potom su začuli “Ustaooo saaam”, dok su neki toliko impresionirani događajem da se ne sjećaju redosljeda.
“Tomac laže”, “Volim Partizan”, “Biti i mniti svemiropolisno”, “Što ste to učinili od moje Hrvatske”, “Počnite retuđmanizaciju”, samo su neke od brojnih izjava spomenika prema tvrdnjama očevidaca.

Na mjesto događaja odmah su otišli inspektori MUP-a, predstavnici HDZ-a, Crkve, lokalnih vlasti te brojni uzvanici sa nedavnog otkrivanja spomenika.

Pločanski župnik don Petar Mikić stigao je među prvima. Ozarena lica i sklopljenih ruku najprije se prepustio molitvi, a potom izjavio: “Hvala Bogu što je uslišio moje molitve. Ovo je početak nove ere. Hrvatsko mučeništvo će napokon prestati, ovo je božja reakcija na patnje Hrvata još od stoljeća sedmog, preko Bleiburga i Križnog puta do Domovinskog rata i ovih najnovijih nasrtaja jugokomunističke nemani”.

U Ploče su već stigli biskup Vlado Košić i najpoznatiji hrvatski stručnjak za stigme – velečasni Zlatko Sudac.

Kako doznajemo, osim angažiranih istražitelja MUP-a, formirano je i stručno povjerenstvo eminentnih društvenih stručnjaka. Glavni koordinator povjerenstva bit će profesor emeritus Ivo Banac, koji je zajedno sa Slavenom Leticom i Zdravkom Tomcem hitno otputovao u Ploče. U povjerenstvu bi još trebali biti Josip Jurčević, Miroslav Tuđman, Tomislav Merčep i Andrija Hebrang.
Prvo izvješće povjerenstva očekuje se večeras oko 22 sata.

Nitko zapravo ne zna što se točno dogodilo u Pločama, no unatoč svim špekulacijama, većina renomiranih hrvatskih stručnjaka za nadnaravne i paranormalne pojave – koje smo uspjeli kontaktirati – smatra da je uzrok spomenikove srdžbe znatno veća popularnost Josipa Broza Tita, a kao najvjerojatniji povod ipak smatraju osebujan poziv pločanskog župnika Petra Mikića, a ne navodnu tajnovitu posjetu spomenika od strane predsjednice.
Kako je to izgledalo prilikom otkrivanja spomenika, možete pogledati u priloženom videu.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ustaško-revijalna komponenta proslave Oluje izmještena iz Knina u Slunj

  I dok su prošle godine u Kninu službeno Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 × five =