Početna / Istaknuto / Šok u Srbiji zbog rada arbitražnog suda. Piranski zaljev je vekovno srpsko ognjišće.

Šok u Srbiji zbog rada arbitražnog suda. Piranski zaljev je vekovno srpsko ognjišće.

piran

Srbija je u šoku zbog rada arbitražnog suda. Ovakav skandal se ne pamti još iz devedesetih godina kada su razno razne međunarodne, ali i domaće komisije prekrajale Jugoslaviju i kad se ginulo za svaki metar tuđe savezne republike.

Vojislav Šešelj poslao je prosvjedno pismo arbitražnom sudu u kojem navodi da je nedopustivo da jedan arbitražni sud samo tako uzme dio hrvatske obale bez ratovanja i bez ikakvih ljudskih žrtava, a poseban naglasak je stavio na ne tako davne događaje devedesetih.

“Ne čudi me ova afeva oko Pivanskog zaliva, znali su Svbi i pve da su Hvvati i Slovenci u zavadi oko vaspodele tevitovije, ali čudi me što se u avbitvažni sud nisu pozvali pvedstavnici Svbije. Možda će ovo nekome zvučati čudno, ali kada smo devedesetih izbijali na pvavac Vivovitica-Kavvovac-Kavlobag plan je bio da idemo do kraja i da oslobodimo celokupnu svpsku tevitoviju, a to je značilo i da nam pvipadne celi Pivanski zaliv”…poručuje Vojislav Šešelj.

Aleksandar Vučić je također reagirao povodom afere sa arbitražnim sudom i ponudio je svoju pomoć oko rješavanja ove krize…“Ovde sam da pomognem svojim kolegama, prijateljima iz Hrvatske i Slovenije u rešavanju ovog ključnog pitanja za celokupnu regiju. Predlažem da si Hrvati i Slovenci pruže ruku pomirenja kao što sam ja pružio svoju u Potočarima. Ruke pomirenja su tu da stoje i mire narode bivše Jugoslavije jer rat nikome nije donio ništa dobro. Ne kažem da će sad izbiti rat između Hrvatske i Slovenije zbog Piranskog zaliva, ali setimo se devedesetih i naših Piranskih zaliva diljem Hrvatske. Vreme je da mržnju i želju za tuđom teritorijom prestanemo ispoljavati nasiljem i zamenimo arbitražnim sudovima kao ostali civilizovani svet”…zaključuje Aleksandar Vučić.

Predsjednik Tomislav Nikolić je u eksluzivnom telefonskom razgovoru za facebook izjavio...”Mi danas nemamo pravo na sudelovanje u arbitražnom sudu u slučaju Piranskog zaliva i to je samo po sebi skandalozno, ali ne treba sad žaliti za prolivenim mlekom. Mi se trebamo koncetrisati na arbitražni sud koji nam tek predstoji oko pitanja granice na Dunavu. Ovo što se događa Hrvatima sa Piranskim zalivom moglo bi se dogoditi nama sa Dunavom, a ako izgubimo arbitražni sud sa Hrvatima, onda nam je jedina nada da mi ucenimo Kosovo kad oni budu ulazili u Evropsku uniju, a tu bi se na jako labavo oslonili.”

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Dvije ravnopravne Hrvatske, antifašistička i blajburška

  Možete li zamisliti da neki njemački novinar od imena, u novinama od imena, onda …

Jedan komentar

  1. Siniša Posarić

    Kao prvo, nisu “vode”, nego “more”! Karta vam je zasrana, jer razgraničenje između Hrvatske i Slovenije ne ide po sredini Savudrijsko-Piranskog zaljeva/vale, već protivno prirodnom razgraničenju i na uštrb hrvatskoga pomorskog dobra. Nemojte provocirati!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

14 − thirteen =