Početna / Istaknuto / Šokantan zaokret u pregovorima: Inicijativa Maras-Jandroković

Šokantan zaokret u pregovorima: Inicijativa Maras-Jandroković

maras jandroković

 

Malo tko je očekivao ovakvo usijanje hrvatske političke scene prije takozvanog „Dana D“ i kulminacije pregovora Mosta, HDZ-a i SDP-a. Nezadovoljni razvojem pregovora – kako odugovlačenjem i nedorečenošću predstavnika Mosta, tako i jalovošću i kalkulantstvom u svojim strankama – dva Gordana, Maras i Jandroković, odlučili su uzajamno uzeti stvar u svoje ruke i svršiti napetu situaciju na obostrano zadovoljstvo. Geslo inicijative Maras-Jandroković je „Sve za Hrvatsku, fotelju ni za što“.

 

Inicijativa je, kako doznajemo, dobila snažnu potporu određenih struktura u obje velike stranke. Razlozi tome su jasne vizije i reformski karakter, što najviše odgovara zahtjevima Mosta, tvrde pokretači inicijative kolokvijalno nazvane i „Dva Gordana“.

Od čelnika svojih stranaka navodno će tražiti hitno očitovanje o njihovim uvjetima za nastavak pregovora. U suprotnom će, kako se u kuloarima već moglo čuti, osnovati novu političku stranku. Ime stranke za sada još nisu željeli otkriti, upućeniji su jedino doznali da je kratica BUKVA i da zadnje slovo predstavlja riječ „avangarda“. No, prema nekim tvrdnjama, stranka bi se mogla zvati i Podignuti Pontonski Most – PPM !?

Glavni akteri nisu bili previše razgovorljivi. Kako tvrde, sve će se doznati u ponedjeljak. Između ostalog izrazili su i nezadovoljstvo tretmanom u matičnim strankama. Po završetku pregovora očekuju da oni zasjednu na mjesto predsjednika Sabora (2 godine jedan, 2 godine drugi), a mjesto premijera bi prepustili Ivi Sanaderu, iako ih, kako kažu, fotelje ne zanimaju i sve čine za dobrobit Hrvatske i njenih građana.
Inicijativu za davanje mjesta premijera Ivi Sanaderu dao je Gordan Jandroković, jer kaže dosta mu je priča kako se on preko noći odrekao svog glavnog mentora. Drugi Gordan je to s oduševljenjem prihvatio, jer on smatra da je Ćaća jedini, za razliku od Zokija, dokazao da zna sve reformirati.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × 4 =