Početna / Istaknuto / ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE!!! Hrvati se iseljavaju jer nije kanoniziran Alojzije Stepinac.

ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE!!! Hrvati se iseljavaju jer nije kanoniziran Alojzije Stepinac.

oreskovic

Nakon službenog posjeta hrvatskog premijera Tim Oreškovića Vatikanu i razgovora sa papom Franjom u kojem je premijer Orešković napomenuo da “hrvatski narod pati zbog odugovlačenja kanonizacije Alojzija Stepinca“, KontraPortal je proveo istraživanje među hrvatskim iseljenicima o razlozima zbog kojih su napustili Hrvatsku.
Istraživanje je provedeno u Kanadi, Irskoj, Njemačkoj i Austriji i to na 100.000 ispitanika, a anketno pitanje je bilo “Navedite nam najvažniji razlog zbog kojeg ste se odselili iz Hrvatske?

Milan Smederevac
Milan Smederevac

Potpuno neočekivano došli smo do šokantnih rezultata u kojem je 99.998 anketiranih odgovorilo da je glavni razlog napuštanja Republike Hrvatske nepotrebno i dugotrajno odugovlačenje sa kanonizacijom blaženog Alojzija Stepinca, a samo su dva ispitanika odgovorila da su razlozi ekonomske naravi.
Jedina dva ispitanika što su odgovorila da je razlog iseljavanja potraga za poslom su Milan Smederevac iz Pule čiji je otac Srbin, a majka muslimanka rodom iz Banjaluke i koji trenutno žive u Puli na adresi Forum 1, tel/052/371-710 i Đorđe Savić iz Rijeke čije je otac također Srbin, a majka Hrvatica ateistkinja i koji još uvijek žive u Rijeci na adresi Korzo 16 tel/051 209 527.

Đorđe Savić
Đorđe Savić

Anketa je inače bila anonimna i provedena je samo na onima koji su se odselili od 1991. godine pa nadalje, a ispitanici su morali biti punoljetni da bi pristupili ispitivanju.
Osim toga, donosimo vam i potresnu ispovijesti jednog ispitanika koju možete pročitati u nastavku teksta i kojeg ćemo za ovu prigodu nazvati Ante, a njegova ispovijest uopće se ne razlikuje od ostalih 99.997 ispitanih…

-Antina ispovijest…

“Nakon završene srednje škole otac mi je obolio na jetru, a majka više nije mogla živjeti u stalnom strahu hoće li tata preživjeti još jednu lošu sezonu FC Bayern Münchena, bilo je to dok je još na vlasti bio Ivo Sanader. Nekako smo krpali kraj sa krajem od tatine vojne mirovine koja je iznosila jedva 12 000 kuna i mamine socijalne pomoći koja je bila mizernih 1200 kn, a brat i ja smo pomagali koliko smo mogli tako što smo svaki dan odlazili u pučku kuhinju po besplatne obroke. Bilo nam je teško, ali nismo se bunili jer jedino što nas je držalo na okupu je nada da će kanonizirati našeg Alojzija Stepinca. Godine su prolazile, ali od kanonizacije ni “K”, a otac je sve teže podnosio slabe igre Bayern Münchena dočim se majka u potpunosti posvetila molitvi. Brat i ja više nismo mogli gledati roditelje kako se pate i nazvali smo našeg strica Matu iz Frankfurta da nam pomogne. Otišli smo i evo do dana današnjeg nismo se vratili, a da vam budemo iskreni ne znamo ni da li ćemo se ikada više vratiti. Ovdje u Njemačkoj svaki dan molimo krunicu da se što prije kanonizira Stepinac i to nam je glavna tema kad god se nađemo sa prijateljima. Hvala premijeru Oreškoviću što je napokon rekao što hrvatski narod osjeća i što je jasno kazao glavni razlog iseljavanja Hrvata iz domovine.”

D.K.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

12 − one =