Početna / Istaknuto / ŠOKANTNO: Međunarodna ekspedicija pronašla fontanu na Marsu!

ŠOKANTNO: Međunarodna ekspedicija pronašla fontanu na Marsu!

marsbanderas

 

Tročlana međunarodna posada (Francuz, Hrvat i Uzbek) krenula je u četvrtak, 1. lipnja 2016. ruskom raketom Sojuz iz svemirskog uzletišta Bajkonura u Kazahstanu na dvodnevno putovanje prema Međunarodnoj svemirskoj stanici (ISS), objavila je američka svemirska agencija NASA.

Kako javlja Hina/dpa, 3. lipnja 2016. moskovski centar za istraživanja svemira potvrdio je da je u subotu troje astronauta sretno stiglo na Međunarodnu svemirsku postaju (ISS) I tamo se pridružilo dvojici Rusa, jednom Amerikancu i jednom Tibetancu.

Nakon predviđenih tjedan dana priprema, zajedno sa još trojicom austronauta, krenuli su prema Marsu. Misija je imala za cilj pronaći vodu. Po uspješnom slijetanju na Mars, dočekalo ih je, međutim, ne malo iznenađenje. Svakako, svi članovi posade, osim Hrvata G.M., bili su u šoku i nevjerici ugledavši na stotinjak metara od rakete Milana Bandića, koji je ne samo već otkrio vodu na Marsu nego je upravo završavao radove na 318-toj fontani!

Nekoliko bića, vjerojatno Marsijanaca, upravo je završavalo ukapanje preostalih stotinjak stupića oko fontane, dok je jedna grupa postavljala tablu “Fontana dr. Franje Tuđmana – oca Domovine i Svemira”.

Bandić je samo mahnuo i pozvao ih na otvorenje radova za novu fontanu, nedaleko ove koju je završavao.

Kad je američki austronaut, očegledno najpribraniji, osim Hrvata, inače Bandićeva kumčeta sa Kozari boka, koji se očigledno dosađivao i diskretno zijevao, dohvatio kameru da zabilježi ovaj nevjerojatan trenutak, Bandić je strogo pogledao ravno u oko kamere i ozbiljnim glasom rekao “Idemo delat!”

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × 5 =