Početna / Tjelesni odgoj / SP skijanje – Sokolović 11. u superveleslalomu

SP skijanje – Sokolović 11. u superveleslalomu

SP skijanje - Sokolović 11. u superveleslalomu

 

U svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom koje se održava u kanadskoj Panorami, Dino Sokolović u superveleslalomu zauzeo je solidno 11. mjesto…

Pobijedio je Novozelanđanin Corey Peters s vremenom od 1:24, srebrni je Francuz Frederic Francois, a bronca je otišla u Sjedinjene Američke Države Andrewu Earlu Kurki.

“11. vremenom sam više no zadovoljan jer mi je prvenstveni cilj bio osjetiti stazu u Panorami”, izjavio je Dino Sokolović, član Monoski kluba “Zagreb”. “Ponovno se dogodilo natjecanje poput onog u Sočiju, kada u jednom danu nastupaju sve tri vrste invaliditeta, a mi sjedeći nastupamo posljednji. Iako je staza bila solidno pripremljena, sa 72. startnim brojem doista sam izvukao svoj maksimum. Nažalost, superveleslalom mogu trenirati samo u inozemstvu. Ovaj nastup mi uljeva nadu da ću sutra u superkombinaciji ostvariti još bolji rezultat”, zaključio je paraolimpijac Dino Sokolović.

U današnjem superveleslalomu nastupio je 21 najbolji svjetski sjedeći superveleslalomaš, od kojih je njih dvoje bilo diskvalificirano.

izvor/HINA

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Mateu za Rusiju nedostaje još 10 tisuća kuna

Duga Resa – Jedini hrvatski judo borac s Downovim sindromom, 12-godišnji Mateo Holjevac iz Duge …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 2 =