Početna / Istaknuto / Šta Srbija misli o zločincu

Šta Srbija misli o zločincu

 

Šta država Srbija misli o zločincu Ratku Mladiću je jasno, jer država Srbija je dala garancije za Ratka Mladića, istog onog koji se godinama krio od organa te iste države, te time poručila kako ga država Srbija neće kriti kao što je to činila dugi niz godina. Srećom te nismo saznali koliko u toj garanciji ima istine.

Šta predsednik države Srbije, novi garant mira i stabilnosti, iskreno misli o zločincu Ratku Mladiću nam je poznato još kada je bulevar Zorana Đinđića ”preimenovao” u bulevar Ratka Mladića, a u vremenu kada je zločinac vršio genocid u Srebrenici sa skupštinske govornice poručivao 100 za jednoga.
Otvorene desničarske stranke i organizacije, kao i njihove lidere, mučno je i pominjati i citirati.
Patrijah SPC je već poručio kako je sam Đavo presudio Ratku Mladiću a kako mi tu ništa ne možemo. Koji mi?!

Nema ni molebana ni kletve koji će moći sprati ljagu sa njihovog heroja, zločinca Ratka Mladića, no isto tako ne sme biti nijedne vode, pa ni one njihove svete, koja će njihove ruke oprati od sudelovanja u svim tim zločinima.

Opozicija u Srbiji, ona koja je svoje desničarske ideje prekrila belim rukavicama, ili bolje rečeno, belim košuljama, je skoro pa u tišini komentarisala odluku suda u Hagu, eto prihvatili su da je kriv, teška srca izgleda ali ipak prihvatili, ”jer sud je sud” valjda, i ništa više od toga.
Srpsko društvo, barem ogromna većina tog društva, ne prihvata odluku suda, kao što i ne prihvata da je isto tako u toj većini prvo glasala za takvu politiku, pa je i više puta potvrdila svoju odluku, a potom ne prihvatajući istinu koju je takva politika donela, u zajedničkoj ćutnji skrivala zločinca u svojim nedrima od pravde.

Istorija će konačno zločinca Ratka Mladića nazvati tim imenom, no ostaje ona istorija koja se prepričava, koja se prenosi sa očeva na sinove u kojoj se genocid nikada nije desio, u kojoj je zločina bilo na sve strane i u kojoj su svi bili zločinci a mi Srbi smo jedini nepravedno osuđeni za sve, spremajući tako tom pričom nove generacije spremne da ponove sve ono što su njihovi očevi već uradili.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Ahmići, Mostar

Propuštena prilika za početak procesa pročišćenja

Nakon svih zala koje je HDZ predvođen Tuđmanom učinio Hrvatskoj uništavajući je širenjem mržnje, ratom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

9 − seven =