Početna / Dnevni Komentar / Što izgubiš na MOST-u, dobiješ na ćupriji

Što izgubiš na MOST-u, dobiješ na ćupriji

petrina

Jer na MOST-u se svakako gubi, ali kako znamo da je MOST samo ćuprija preko koje se presjeca i skraćuje put do sabora onda je potez Stipe Petrine da pristupi listi MOST-a sa svojom nezavisnom listom Stipe Petrina u konačnici jedan mudar iako ne lako probavljiv politički potez, kako za samog Petrinu tako i za njegove birače.

Ali zašto si Petrina uopće dozvoljava suradnju sa Božom Petrovom koji je u nedavnoj emisiji Nu2 pokazao fascinantnu količinu političke šupljine? Zar nije Petrina mogao i dalje sa “sigurne” udaljenosti odapinjati svoje otrovne strelice?

Mogao je i može, samo što je to prilično skup “sport” sa pozicije načelnika općine. Svaka istina u Hrvata skupo se plaća ako nemate saborski imunitet, a kako je prilično teško doviknuti iz Primoštena u Zagreb, da to ima onu političku težinu koju treba imati poruka da su lopovi, licemjeri i prevaranti na vlasti i opoziciji, onda je ova suradnja sa MOST-om jedna od zanimljivijih simbioza koju će biti izuzetno zanimljivo pratiti.

Činjenica je da je Božo Petrov osoba koja je najviše medijski isturena u MOST-u i ma koliko se trudio objasniti svoju teoriju kako u MOST-u nisu zainteresirani za mjesto u vladi, pa onda možda ipak malo jesu zainteresirani, pa onda kako im to ipak nije jako bitno nego su im bitne reforme koje žele provesti i koje će im netko na majke mi sa potpisom obećati da će ih provesti, da bi zatim opet možda, a čujte, ako se baš ukaže potreba da mi sudjelujemo u izvršnoj vlasti onda hoćemo i tako u beskonačnost sa šupljom pričom.

Dakle, iako je Petrov u toj priči medijska zvijezda, on se nekako poželio postaviti na posljednje mjesto na izbornoj listi pokazujući kako mu uopće nije stalo ni do saborske fotelje, ni do ministarske pozicije. Ovdje bi se komotno mogli upitati šta onda Božo Petrov radi na izbornoj listi ako mu nije do ničega od navedenog stalo?

Naravno, kao što je i rekao, stalo mu je do reformi koje će, vejt a minit…provesti tako što će prepustiti nekom drugome mjesto u vladi, ali taj netko drugi mora se potpisom obavezati da će provesti reforme…pa to je divno, kako se toga nije nitko ranije sjetio.
Samo još ne znamo koje će biti sankcije za te koji su obećali provoditi reforme MOST-a, kao što ne znamo ni koje će biti sankcije za sami MOST kao loše procjenitelje političkih partnera.
Hm da, sad bi netko rekao da će ih “kazniti” birači na sljedećim izborima, ali tu demagogiju već imamo sa HDZSDP-e bratijom tako da nam po pitanju reformi Petrov ne nudi ništa novo.

Osim ovog kolopleta šaljivih narodnih dosjetki iz tvornice paraplegičnih misli by Petrov, imamo još nekoliko fantastičnih zamisli koje pršte progresivnošću ovog mladog i nadasve visoko obrazovanog doktora-psihijatra.
Da ste ginekolog da li bi obavljali abortuse…ne, ne bi obavljao abortuse.
To je u kratkim crtama to od progresivnosti i znanstvenog pristupa doktora Bože Petrova u rješavanju problema abortusa kao medicinskog zahvata.
Oliver Frljić je sa druge strane za Petrova previše provokativan, jer eto mi smo mlada država koja je puno propatila i onda nije baš uredu da netko talasa po narodnom kazalištu, ali sa druge strane Glavaševe muške mažoretkinje obučene u crne vojne uniforme Petrovu nisu previše provokativne i skoro pa da su mu i zabavni.

Opet se postavlja pitanje šta radi u tom i takvom MOST-u Stipe Petrina, koji iza sebe ima jasne stavove, uspješan model vođenja općine i poslane poruke političkim elitama od kojih se crvene obrazi diljem Lijepe naše.
Pa ništa posebno, jednostavno koristi medijsku popularnost MOST-a i u konačnici se miri sa nevjerovatnom glupošću biračkog tijela koje i da im nabijete rješenje na nos oni ga ne vide.
Znači, možemo komotno zaključiti isto što i na početku teksta kad je u pitanju ova suradnja MOST-a i Stipe Petrine…Što Petrina izgubi na Petrovu, dobije na MOST-u.

piše: Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

12 − 9 =