Početna / Istaknuto / Suradnja MORH-a i Ministarstva poljoprivrede: američki helikopteri će se koristiti za sjetvu i prskanje – nakon remonta u Ukrajini!

Suradnja MORH-a i Ministarstva poljoprivrede: američki helikopteri će se koristiti za sjetvu i prskanje – nakon remonta u Ukrajini!

helikopteri

 

Rabljeni helikopteri RH OH-58D Kiowa Warrior u sastavu Oružanih snaga predstavljeni su danas i kao višenamjenski, u suradnji MORH-a i ministarstva poljoprivrede u vojarni u Zemuniku. Riječ je o helikopterima iz projekta opremanja Oružanih snaga RH izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država. Budući da su helikopteri potencijalno višenamjenski, sklopljen je ugovor između MORH-a i Ministarstva poljoprivrede o remontu i prenamjeni, tako da će se, kad to bude potrebno, helikopteri koristiti za sjetvu, prskanje, ali i za eventualno gašenje požara.

Kako bi helikopteri bili prilagođeni zadacima u poljoprivredi, potrebno je učiniti preinake, što će se obaviti u Ukrajini u sljedećih nekoliko mjeseci. Iz MORH-a je saopćeno da je i ovoga puta odabran ukrajinski remontni zavod zbog dosadašnje odlične suradnje i vrlo pozitivnih iskustava.

Pokazni prskajući let obavljen je jutros, nakon čega su svi bili i više nego zadovoljni. Predstavnik Udruge hrvatskih ratara izrazio je zadovoljstvo i zahvalio MORH-u, Ministarstvu poljoprivrede i Oružanim snagama Sjedinjenih Američkih Država.

 

spricanje

 

Helikopteri će se nakon remonta u Ukrajini koristiti za sjetvu, transport žitarica, prskanje, gašenje požara, zaštitu od poplava, duboko oranje, stvaranje chemtrailsa i prskanje po susjednim zemljama.

Predsjednica je poručila je da to nije prijetnja ni za koga. „Nitko se ne treba osjećati ugroženim. Ovo nije prijetnja ni za koga jer ovo nisu agresivne namjere, kao što se u dijelu susjedstva prikazuje“, poručila je.

Iz NATO saveza su priopćili da su spremni za prskanja i po susjednim zemljama, jer s tim već imaju iskustva, poznat im je teren i imaju sve potrebne koordinate.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × one =