Početna / Istaknuto / Sve što ste oduvijek željeli znati o Božiću, a niste se usudili pitati

Sve što ste oduvijek željeli znati o Božiću, a niste se usudili pitati

božić

 

Koliko smo katolička država vidi se po bjesomučnoj predbožićnoj potrošnji. To je postao i praznik dokazivanja hrvatstva.

Ako bor s lampicama nije pokraj prozora postaješ sumnjiv, a da bi se jače potvrdilo hrvatstvo obavezno staviti adventski vjenčić na ulazna vrata stanova i kuća, balkonske ograde prekriti lampicama uz zvuke zvončića.

Uputa crkvenih otaca je da Božić nije SAMO kupovanje darova nego i….(upravo tim redoslijedom).
Uče tako oni katoličku Hrvatsku 25 godina kako se treba ponašati kad je Božić u pitanju, što je i normalno, namnožilo se katolika pa ih sada ima više nego Hrvata.
Crkve sve praznije, šoping centri postali kapelice.

Poželjno bi bilo pri svakoj kupnji prekrstit se i zahvalit Bogu što postoje kreditne kartice i dozvoljeni minusi po tekućim računima.

Početak prodaje borova uglavnom je usmjeren prema bogatima koji ne pitaju za cijenu, kupuju silbere visoke do cca 4 m, baš kako i priliči pravim velikim katolicima. Mali čekaju zadnji dan pokupiti ostatke po nižim cijenama, a onda dolaze oni najmanji koji sakupljaju ono što su trgovci napustili.

Ispod velikih borova moraju biti adekvatni pokloni, nemo’š stavit čokoladicu ili zimske soknice pa da se bor posrami. Uglavnom se poštuje protokol odmatanja poklona oko ponoći, ovisno o strpljenju katolika.

Što se tiče stola, sve je posloženo točno onako kako 25 godina televizija podučava.
E sad, dobri đaci se potrude sami oko spremanja jela a, loši naruče božićni ketering, čeka se ponoć, sjeda se za stol jer je tako red. Sveta katolička obitelj razilazi se nakon večere i odlazi svak za svoj kompjutor za vrijeme dok im kardinal čestita Božić i drži svetu misu na tv. Obavili su svoju svetu dužnost i šta će im netko još popovat?!

Raskićivanje i bacanje borova žurno se radi 6. siječnja ujutro, jer srpski badnjak počinje!

Iako pravi veliki katolici ne znaju da : „Po redu u Crkvi božićno vrijeme traje od Božića pa do prve nedjelje poslije Bogojavljenja tj. do nedjelje kad se slavi blagdan krštenja Gospodinova. Ta nedjelja može pasti u vremenskom periodu između 7. i 13. siječnja. U redu je i u skladu s propisima Crkve da se onda i bor raskićuje, odmah poslije te nedjelje.“ ( fra Zvjezdan Linić)

Dobar tek!

 

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ten − 5 =