Početna / Kolumne / Gost Kolumnist / Telekomisti

Telekomisti

blažopiše: Blažo Davidović

Bez rata, bez referenduma, ali ipak sa jednom masovnom grobnicom, velikom, najvećom, najmasovnijom grobnicom živih leševa koji imaju jedan te isti DNK, sprovedeno je nasilno udruživanje mirnim putem u jednu, jedinstvenu, unitarnu državu tehnološkog tipa. Kapitalistička Federativna Republika Telekom. Stanovnici, odnosno državljani te zajednice su Telekomisti. Ne ustaju na himne, nego na propagandne slogane tipa “Podijeli doživljaj “, “Živjeti zajedno“, “Surfuj neograničeno “, a umjesto grba imaju logotip Telekoma. Granice države Telekom su neograničene. Telekom se potrudio da uradi i trajni igrokaz oko konkurencije i tzv.tržišnog natjecanja, pa ga mladi stanovnici, neiskusni korisnici, nadobudni državljani Telekoma doživljavaju kao dokaz da monopola nema.

Tko je, kada i kako, kome i za koliko prodao naše telekomunikacije, danas se ne zna. Kolektivna skleroza. Činjenica je da nama tehnološki vlada ista vlasnička struktura koja svoje ime modificira u zavisnosti od federativne republike kojom vlada. U Hrvatskoj jedan naziv, u Sloveniji, Bosni i Srbiji drugi, Crnoj Gori treći…Telekomisti vole svoju državu Telekom. Razlog te ljubavi je u massmedijskoj indoktrinaciji, političkim zločinima i atomskom ispiranju mozga.
Vlasnici naših tzv.nezavisnih medija su mali mravi u odnosu na generalnog direktora Telekoma. Tresu im se gaće kad u redakciju uleti bogobojazni djelatnik Telekoma sa parama za reklamu “ Pričaj koliko hoćeš, u našoj mreži svi su sretno upecani “. Vlasnik nezavisnog medija stoji u stavu mirno u prisustvu bogobojaznog direktorčića Telekoma. VNM skrušeno pita :
– Oprostite, predragi gazda, izvinite dobrohotni šefe, unaprijed se ispričavam Vašoj tehnološkoj preuzvišenosti, ako smijem pitati Vašu telekomunikacijsku velikodušnost, želite li istu reklamnu kampanju kao zadnji put, ili istu uvećanu za 244 posto, uključujući naslovne stranice, uvodnike, duplerice, tekstove sakrivene reklame, sve u koloru,slike na tri stupca ?

Telekom je premijer. Telekom je glavni i odgovorni urednik. Telekom je Bog. Svevišnji. Naš Jahve televizije, interneta, telefona,mobitela, naš čuvar i psihijatar, on je nad nama, velik, najveći, gleda na nas kao na male pačiće. Kao na svoje stado. Koje piša istodobno, a kretenska konverzacija između stada, između dvije divlje, domaće životinje odvija se isključivo preko SMS –a i skraćenica koje, zapravo, skraćuju svijet, skraćuju ljudskost, skraćuju karakter, identitet…Skraćuju život.

Tko je, dakle, kada, kome, zbog čega, kako i za koliko prodao naše telekomunikacije ? Kao, nije to za nas ? Ima većih, jačih, mi smo mali, slabi, jadni. Zamislite da je bravar rekao : Nećemo raditi televizore ! Neće biti pruge Beograd – Bar, nemamo mi znanja, para, ni kadrova za to. Nećemo raditi radijske aparate, frižidere, veš mašine i brodske motore, podmornice i trgovačke brodove koje ćemo prodati Japancima. Zamislite da je Maršal rekao : Nećemo proizvoditi telefone, neka to Zapad radi. Ne znamo izgraditi stadion, srušit će se, kako ćemo sad izgraditi auto put, Jadransku magistralu ili Novo Skoplje ?

I kad pogledate malo strukturu reklama oko vas, konstatirate da se 99 posto njih odnosi na telekomunikacije. Nema mljekara, ne reklamiraju se rudnici, tvornice čarapa, knjižare, muzeji ili galerije.
Samo oni, uvijek oni, jedino oni, milu im majku jebem telekomunikacijsku !
Jer, pazite, oni nemaju profit. Nije to zarada. Nije dohodak. Nije to priliv novca.
Oni mlate novac !
I zato smo mi u njihovoj državi, a ne oni u našoj, u našoj, kakva jeste da jeste, mala, siromašna i gladna, fašistička, šovinistička, homofobna i kleronacionalistička.

I kad vam se desi kvar na telefonu, a konstatirate da nitko oko vas nema ispravnu telefonsku liniju, a subota je, ne možete kontaktirati živu osobu iz Telekoma. Tko ste vi, uopće ? Korisnik ? Korisnik zove Državu da protestira. Ma dajte, alo ?
Pričate sa mašinom, sa robotom, oni smisle neki perverzni softwer : Ako želite da prijavite kvar na telefonu, pritisnite dva, molimo vas unesite vaš broj sa prefiksom, na koji se odnosi kvar…Pa dobijete SMS poruku : Vaša prijava, pod rednim brojem 1171 uredno je zavedena u listu L5, i pod radnim nalogom 44 – u – 5584 bit će provjerena…

Toliko im se gadimo da oni sa nama neće ni razgovarati. Imaju jebenu mašinu.
Kad ih mislite zajebati, pa nazovete servis ADSL, pohotni telekomisti, profesionalci, ne smiju vam dati prezime. Dobar dan, ja sam Jovana, veli glasić. A prezime ? Šef smjene, direktor, tko je odgovoran, gdje ste, vucibatine i jebivjetri kapitalistički ? I naravno da ta pseudotehnološka država neće umanjiti račune analogno broju dana u kojima njihovi državljani nisu mogli, zbog kvara, koristiti njihove “ usluge “, što bi, formalno – pravno, morali svima i automatski uraditi. Ja sam jednom pokušao i nisam uspio, premda sam sa njihovom pravnom službom vodio prepisku kao sa Ujedinjenim narodima. Čak, zamislite, oni se slažu sa mnom, obećaju manji račun. Ali nema izvedbe. Dragi, poštovani korisniče.

Takav besramni profit, kakav ima ta kompanija, te kompanije, pametna država lako bi srezala. Izgradili bi oni meni tri klinička – bolnička centra, dva tunela i 66 dječjih vrtića u godinu dana, inače bi im zazvonilo.
Posljednji puta.
Kako su, koliko su plaćeni profesionalni telekomisti ? Ti paraljudi koji se ne smiju predstaviti prezimenom. Sreli ste nekog bogatog, jer je radio dobro, savjesno, pa ga je Telekom nagradio ?
Okupacija. Mi smo okupirani. Bez rata, bez referenduma.

I to se, pravo da vam kažem, lako riješi : u 02.45 u noći, naši borci i borkinje, u šinjelima i čizmama, naoružani bojlerima, bejzbol palicama, vilama, lopatama, prednjim branicima Lade, bonegracjama, ostima, lancima i pedantno biranim kamenjima, uleti u njihove prostorije i sve ih pohapsi.
Podijeli doživljaj.
Umri zajedno.
Uhapšeni surfuju neograničeno.

( Telekomisti )

(Opet objavljujem tekst od prije dvije godine jer sam to obećao tipu iz Crnogorskog Telekoma. Jučer u dva ujutro su me isključili sa neta. Krimilanac, to jest ja, nije platio jedan, jedini, zadnji račun )

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

seven − seven =