Početna / Kolumne / Buđav Lebac / “The Show Must Go On”

“The Show Must Go On”

garda

Dok je Branimir Glavaš izlazio na pozornicu uz pjesmu Thunderstruck grupe AC/DC, okružen muškim mažoretkinjama koji si utvaraju da su vojna postrojba, a ustvari nisu čak ni u rangu jedne paintball ekipe (paintball ekipa bar ima oružje-igračku što ispaljuje kuglice sa bojom, a Glavaševe mažoretkinje nemaju čak ni to), znači, dok sam gledao tu transexualnu scenu gdje su se mladi muškarci obukli u crnu vojnu uniformu i gdje su na trenutak pomislili da su vojnici iako su tek neuobičajno obučene muške mažoretkinje, prvo što mi je palo na pamet je pomisao da je pjesma Thunderstruck potpuno promašeni izbor glazbene podloge.

Vjerujem da bi se samnom složio i naš enfant terrible inauguracija i ostalih paranormalnih pojava Krešimir Dolenčić. Pustiti pjesmu Thunderstruck, zatim pustiti pred publiku muške mažoretkinje obučene u crnu vojnu odoru što u rukama drže veliki kolac na koji je okačena crvena krpa, a nakon toga pred okupljenu masu pustiti Branimira Glavaša i to u sred Osijeka može samo teški glazbeno-politički diletant, ponavljam, čak si ni Krešo Dolenčić ne bi dopustio takav gaf.

Pjesma koja bi doista dirnula u srce očajnike u publici na VII. Saboru Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, što su se okupili u nadi da će ih stranački poltroni i prokazivači primjetiti kako razdragano plješću Glavašu, Šišljagiću i ostaloj političkoj mafiji iz Osijeka, a sve u nadi da će im na konto javnog i imbecilnog iskazivanja oduševljenja pogurati sina u HEP ili uvaliti kćerku u Saponiju, dakle, pjesma koja bi atmosferu na manifestaciji digla, kako se ono kaže do jajcof, bila bi “The Show Must Go On”.
Nema bolje i prigodnije pjesme koja bi tako dobro opisala trenutak izlaska Glavaševih mažoretkinja na binu, izlazak samog Glavaša i u konačnici kompletno stanje u gradu Osijeku od pjesme “The Show Must Go On”.
Zamislite vi samo taj početak priredbe kad krenu prvi taktovi pjesme i kad Brajan May i John Deacon prekrasnim uvodom pripreme teren za Freddie Mercurya, koji svojim fantastičnim glasom krene dirati u dušu.

Empty spaces – what are we living for, (prevedeno za potrebe Osijeka)…jeeeeboooteeee, koja je ovo praznina duše i uma i koji kurac smo se ovdje okupili kad nam je grad pust, tvornice propale, poljoprivreda uništena, mladi su nam pobjegli, a ostala je samo ova pohlepna fašistoidna gamad što nam prodaje muda pod bubrege.
Abandoned places – I guess we know the score…odavno mi znamo rezultat, samo smo toliko očajni da ćemo se uhvatiti i za skute ratnog zločinca unatoč saznanju da nas on i njegova bratija već 25 godina ove države iskorištavaju.
On and on, does anybody know what we are looking for…ima li tu tko normalan?
Another hero, another mindless crime…zar još jednom da gledamo Glavaša kao heroja i još jednom da budemo nijemi promatrači nekog novog bezumnog zločina u njegovoj režiji?
Behind the curtain, in the pantomime…jašta da će se ekipa iza kulisa dogovoriti kako njima odgovara, a mi smo kao i obično pušiona.
Hold the line, does anybody want to take it anymore…na ovaj stih digne se jedan luđak u publici i iz petnih žila se izdere…idemo bandi jebat mater, ajmo ljudi, dosta je više ovog sranja. Okupljena publika krene se komešati, svi se nešto kiselo osmjehuju, sve se pogledavaju ne bili se možda netko pridružio dotičnom, ali kao što to i obično biva na fašističkm skupovima nitko osim jednog naivca nema namjeru dignuti svoj glas. Nakon ovog ispada zbunjenog i teško “oboljelog” pojedinca iz publike, dvije Glavaševe mažoretkinje izvode problematičnog van iz dvorane, a Freddie Mercury odvali refren…
The show must go on…

Možda za kraj samo da citiramo Mercurya…But inside in the dark I’m aching to be free.

 

piše: Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Franjo Tuđman je planirao pljačku Hrvatske

„Ono što je danas državno, društveno, bit će sutra vaše, to je naš konačni cilj“ …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty − two =