Početna / Aktualno / Tisućljetni san i Noć državnosti

Tisućljetni san i Noć državnosti

Tisućljetni san i Noć državnosti

Po svemu sudeći, hrvatski nacionalisti, ili barem njihovi vođe, imaju nadnaravne sposobnosti, odnosno treće oko u glavi. Kako drukčije objasniti da su im neke stvari naočigled poznate prije nego drugima, recimo istražiteljima ili samim počiniteljima? Tako neposredno nakon divljanja dijela hrvatskih navijača na utakmici Češka – Hrvatska predsjednica onih koji su glasovali za nju, već prije svih, zna da su počinitelji orjunaši. Isto zna i njen intelektualni mentor i stranački kolega Velimir Bujanec, koji se u statusu na facebooku obrušava na orjunaše, no on je upućeniji, tu su još: deca jugo-oficira, Jugoslaveni, plaćenici Ostoje Rankovića (ovo je Ranko Ostojić, koji je navodno svoje srpsko ime promijenio u srpsko, ne bi li se kamuflirao). Njegov status objavljen je koju minutu prije predsjedničinog, da ne bi bilo zabune tko je čiji obavještajni izvor.

Obavještajni i teroristički klošari

Oni ZNAJU nešto što većini drugih nije poznato i to doslovce trenutno, bez potrebe za dodatnim informiranjem, čekanjem prvih rezultata istrage i sl., dakle, na neki način su upućeni u stvari mimo uobičajenih kanala spoznaje i komunikacije. Oni znaju da je sve to djelo Orjune, terorističke organizacije koja je postojala 1920-ih i koja otada ne postoji. Službeno, dakako, ali Orjuna je žilava, nešto poput masonskih tajnih i polutajnih loža ili talijanske mafije, i desetljećima se dobro skrivala potkopavajući hrvatske snove o samostalnosti.

Na stranu sada to što je upravo predsjednica hrvatskih nacionalista pozivala na stišavanje ideoloških strasti i podjela te zagovarala okretanje budućnosti, uvjeravajući nas da ustaše i fašisti ne postoje doli u glavama poludjelih i glupih antifašista, da bi se sada i sama vratila u prošlost i podijelila naciju na Orjunaše (jugo-komuniste) i Ne-Orjunaše (nacionaliste), pritom se informirajući, kao tisuće hrvatskih prostaka i klošara, na Bujančevom profilu.

Tisućljetni san i Noć državnosti
Viđeni na tribinama

Ali predsjednica se samo naoko okreće prošlosti, zapravo Orjuna još postoji, tu je oko nas, samo je mi Bezjaci ne vidimo. Ono zanimljivije u cijeloj priče je samo djelovanje famozne Orjune – desetljećima su opstali da bi sada bacili baklje na nogometni travnjak! To je zbilja zajebana anti-hrvatska teroristička ekipa. Čovjek si mora postaviti pitanje koliko je zapravo opasna organizacija koja nakon nekoliko generacija opstanka u podzemlju uspijeva tek bacati petarde. Rekli bismo, ne mnogo, i posprdno se nasmiješili, ali to bi bila tipična bezjačka brzopletost i hohštaplerstvo, ne zaboravimo da neki znaju više od nas, a nacionalisti najviše.

Sile Tame i hrvatski akademici-jediji

Oni vide i tamo gdje ni povijesni zapisi ne vide, njihovo treće oko i domoljubna čakra obasjavaju i najtamniju tamu duboke prošlosti, gdje ni zapis uklesan na kamenu ne kaže mnogo. Tako recimo predsjednik Sabora hrvatskih nacionalista, imenom i prezimenom Akademik Reiner, zna da su incident skrivile skupine koje stoljećima rovare protiv Hrvatskog naroda, naše države i naših vrijednosti. Aha, tu smo dakle: (1) pridjevi se pišu velikim početnim slovom, (2) država je naša, tj. njihova, a ne hrvatska, a (3) Orjuna nije početak i ishodište svih zala – ona je samo jedan ogranak mračnih sila, reiner-thompsonovski rečeno, koje se trude, danas ne bude. Bezjak bi pomislio da će tisućljetni trud Sila Mraka ostaviti traga i na stomilijunskoj naciji, i dovesti je praktički do kolapsa, ali ne; evo, nas Hrvata je jedan kvart u Moskvi, i još smo tu, i mi i naša/njihova država.

Tisućljetni san i Noć državnosti
Predsjednik Sabora gleda utakmicu

Na tvrdoj siki, jošte leži nasukana. Devetstoto minu ljeto što je biju sa svih strana. Samostalni i suvereni, doduše malo prezaduženi, imamo i Predsjednicu nadnaravnih sposobnosti i njenu vojsku nacionalista, vrlo grlatih čak.

Bezjak ne zna kako je to moguće, ali jamačno nas čuvaju neke jače sile od Sila Mraka, ili pak te Sile Mraka nisu pretjerano moćne, pa im se i mi Hrvati – od sedmog do druge polovice dvadesetog stoljeća u najvećoj mjeri nepismeni – nekako odupiremo. Bezjak bulji glupavo u svoj stari kompjuter za pisanje, word-dokument, Windows XP, i ne zna si to objasniti. Bezjaka sve to podsjeća na američke filmove strave i užasa, u kojima se Princ Tame budi nakon tisućljetnog sna, duge mračne noći, i prepun snage i bijesa – izbaci poklopce šahtova u prolazu iza neke zgrade, u sporednoj rupi sporedne ulice New Yorka, pred mutnim pogledom pijanog beskućnika, njegova olinjalog psa i petnaestak nezainteresiranih štakora. Zar je to sve što može? Ali čekaj malo, poredba je promašena, jer zlo koje podriva Hrvate nije spavalo tisuću godina, naprotiv, bilo je itekako budno i zajebavalo; zato nas danas i ima manje od sto milijuna: ovo su reliquiae reliquiarum onoga što smo mogli postati da nije opakih Sila tame, Srba, Židova i bankara, koji se trude da nas ne bude.

Tisućljetni san i buđenje

Naprotiv, sjeti se Bezjak, postoji mit o tisućljetnom snu o samostalnosti. Spavao je dakle narod, hiljadu godina spavao i sanjao, po kolibama i rupama, izbama i kanalima, šatorima i krošnjama, punih hiljadu godina, nakon ispaše ovaca, ribolova i jebanja koza, narod je neopran lijegao, sklapao oči i sanjao nacionalnu samostalnost i suverenost.

Tisućljetni san i Noć državnosti
Oni dolaze!

Baš tako je bilo, tvrde oni koji vide. I dok je narod spavao opsjedalo ga je Zlo koje ne spava, sjedilo mu na prsima, oduzimalo dah, podrivalo snove.

I sada, kada se taj narod trgnuo iz tisućljetnog sna (TRGNITE SE!, zavapila je učiteljica razredne nacionalističke nastave) iskočili su kanalizacijski poklopci, i kako to već biva kad se otvore septičke jame – zasmrdjelo je.

Ali čekaj, opet si fulao poredbu i dosjetka ti pada u vodu, u odvod – ovdje je narod spavao tisućljetni san, dok u američkim hororima cijelo tisućljeće crkava u lance svezani Sotona. Nije isto. Nije isto, priznaje glupi Bezjak, i više ne zna tko koga podriva i čije snove ruši i zašto. Zna samo da su septičke otvorene i da opako zaudara.


Facebook komentari

Davor Ivankovac

Književni proleter i volonter, čita i piše kada mu to mačak Arthur dopusti, inače je beskompromisan.

Provjeri i ovo

Što bi bilo da smo 1991. u SFRJ …

  … na mjestu saveznog sekretara za NO umjesto generala Kadijevića imali nekoga poput generala …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × five =