Početna / Priroda i društvo / Sonjin kaleidoskop / Titova raja, Tuđmanova gospoda

Titova raja, Tuđmanova gospoda

Svekolika briga za mentalno i fizičko zdravlje pučana u našoj domovini (s ognjištem) u skladu je s ljubavlju. Ulaže se maksimalan trud na dnevnoj razini kako niti jedan pučanin ne bi patio. Svaka druga reklama tiče se našeg zdravlja od minerala, vitamina, enzima, pa sve do apaurina. To je jedan trust mozgova koji svaki dan radi za boljitak našeg tijela i uma. Samo zdravi i jaki pučani mogu plaćati poreze, a oni koji se ne pridržavaju naputaka neka pate, jer nije u pitanju cijena tih preparata već čista aljkavost dijela pučana. O tim aljkavcima skrbi zdravstvo s prijezirom što je i normalno.

Bolnice postoje radi neodgovornog ponašanja raje prema vlastitom zdravlju. Savjesni pučani ako se slučajno, ali slučajno razbole, odlaze u privatne klinike gdje ih s oduševljenjem dočekaju kolege trusta mozgova. Nisu to obični bolesnici, to su dragi gosti koje tetoše do te mjere da im se neda izaći iz klinike. Doma imaju sve osim liječnika i nasmijanih medicinski sestrica koje su uvijek na raspolaganju. Tu je naravno komfor primjeren gostima kao i lijekovi, jer oni ti zaslužuju. Pri izlasku cijela suita ispraća drage goste uz : bilo je ugodno biti vam na usluzi ( zabranjen je pozdrav „ doviđenja“ ).
Nesavjesna raja odlazi pod skrb HZZO-a ( Horor Zavoda Zdravstenog Osiguranja). Neodgovorni i nepažljivi lome kosti, razboljevaju se i zajaše na kićmu zdravstva. Lijepo ih smjeste u bolničke sobe sa 8-9 kreveta (bez wc-a) radi druženja, dokazano je da kolektivno liječenje daje odlične rezultate. Pogodnost je to što sve što im treba donesu od kuće, wc papir po vlastitom izboru kao i lijekove. U slučaju da ste zagipsani i nemoš’te iz kreveta natjeraju vas nježnim rječima: diš’ se ljenčino!

Ta metoda ubrzava zaraštanje i ozdravljenje. Odjeli su opremljeni kadama kako se raja ne bi prala. Lavorić i krpica su potpuno dovoljno, pogotovo kad su ruke u gipsu. Sestre se deru na raju i tako ih podsjećaju na neodgovorno ponašanje. Ime i prezime nije važno, ili su noga, ruka, bubreg, peta, koljeno, lakat, jetra itd., pa se doktori na viziti obraćaju dijelovima tijela koji pozorno slušaju i prenose informaciju mozgu. Pitanja su zabranjena, jer oni znaju da raja ne razumije i nek se ne mješa u posao koji ih se ne tiče. Pri otpuštanju iz bolnice dobiju papir na kojem razumljivim latinskim piše sve što raja treba znati. Pozdravljaju sa : doviđenja!

Kapelice u bolničkom krugu kao i svećenstvo služe umjesto lijekova koji štete zdravlju, ništa zdravije od „ svete vodice“ i molitve.

by Sonja Smoljak

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

METEOALARM

  Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × 5 =