Početna / Kolumne / Čak štaviše / Tjedan iz nehata, ali s umišljajem…

Tjedan iz nehata, ali s umišljajem…

tjedanizanas

 

 

Nenad HorvatNekoliko je zanimljivih pojava, osoba i fraza detaljno obilježilo protekli tjedan; internet portali i društvene mreže pucali su po šavovima, objave su prestizale jedna drugu, a tek komentari… Nitko tko iole drži do sebe nije ih mogao ignorirati. Krenimo stoga redom…

Konzultantica: to je – sudeći prema definiciji u rječnicima – konzultant u suknji i štiklama koji redovno troši kričavu L’Oreal boju za kosu i koji Mađarima za sitne novce prodaje povjerljive, dapače strateške poslovne informacije. Do kojih je došla u bračnom krevetu.

Štraca: to je – ako konzultiramo uzoritog kardinala Vinka Puljića – žensko čeljade čiji estrogeni divljaju tristo na sat i sotonski je odvlače od predbračne čistoće. Štraca, dakle, široko širi i visoko podiže svoje noge prije nego je rekla DA. Velik je to problem, zapravo nerješiv – kako za rimokatoličku moralku, tako i za rimokatoličku ginekologiju.

Kvorum: strogo uzevši, to je ono što najviše od svega nedostaje Hrvatskom saboru, poprilično ometenom u razvoju. Svega ima u izobilju: javašluka, podmetanja, glupiranja, prežvakavanja, prenemaganja, natezanja i mlaćenja prazne domoljubne slame… svega ima, k’o na sajmu, samo nema kvoruma, odnosno dovoljno hrvatskih desnica da to pretoče u zakone.

Poslanica: to je ona patetična i bezmalo pa kičasta afektacija uzvišenog, epistolarno-domoljubnog tona u trajanju od četiri i pol minute. Posljednja od tih poslanica bila je posebice važna jer ju je Prva Hrvatska Punđa uputila mentalno retardiranom dijelu svekolikog pučanstva, kako domovinskog, tako i iseljenog.

Domoljubna koalicija: nesagledivo kolosalna nakupina koječega i kojekakvih. Prema MOST-u gaji prijateljski odnos, po prilici onakav kakav mišolovka gaji prema mišu. Malo se klima ovih dana, ali nema veze: s čim imamo, s tim klimamo. Bitno da je otporna na eroziju, koroziju, gnjiljenje, truljenje i slične vremenske nepogode.

Preslagivanje: saborski izraz koji se odnosi na pretakanje šupljeg u prazno i koji se sastoji u nastojanjima da se od dreka napravi pita. Kad parket počne neizdrživo škripati, onda ga treba presložiti. Kad Sabor počne neizdrživo škripati, onda ga treba rastjerati. Vatrogasnim šmrkom…

Arbitraža: ako nas oči ne varaju, to je vrlo dvojbeno natezanje vrlo dvojbenih mađarsko – hrvatskih stranaka, s nadasve vrlo dvojbenim ishodom. To hitno treba obustaviti i sve pustiti Mađarima, budući da bi se moglo ustvrditi kako su mađarske forinte i šugavi europski euri završile na nekim čudnim računima i u nečijim čudnim džepovima.

Premijer: to je onaj lik u skupom odijelu koji prodaje tablete, satelite i ostalu staru kramu, naročito državnu. Karakterno je promjenjivog karaktera, tako da je ponekad inatljiv, a ponekad nije. Ponekad je ulizica, a ponekad nije. Vrlo je odlučan u namjeri da se nikad ni u što ne miješa, a najmanje u svoj posao i u svoje ovlasti.

Božo Petrov: nekoć provincijska zvijezda koja obećava, bezmalo reformistički apostol koji u zadnje vrijeme vrlo odlučno i dakako vrlo bezuspješno traži izgubljenu kičmu. Suprotno anatomsko – ortopedskoj teoriji i praksi, on drži da je bolje ne imati kičmu nego saviti kičmu. Ako je nemaš, nemaju ti što slomiti…

Tomislav Karamarko: to je onaj dobrica što se s predumišljajem povlači iz odlučivanja oko Ine. Google je to solidno odradio: „Pretraga – Tomislav Karamarko – nije pronašla niti jedan dokument.“ Prijedlozi:
• Provjerite jesu li sve riječi ispravno napisane.
• Pokušajte upotrijebiti druge ključne riječi.
• Pokušajte upotrijebiti općenite ključne riječi.
Ukratko, kako bi jedan moj dobar prijatelj rekao: kapitalizam treba strijeljati. Ja ću nadodati: a demokraciji pošteno suditi!

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

4 × three =