Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Tražite mu odstupnicu jer će u protivnom biti belaja

Tražite mu odstupnicu jer će u protivnom biti belaja

tomislav karamarko

Ako nekome nije do sada bilo jasno koje su opcije pred nama, onda nakon ovog cirkusa na Markovom trgu nema više nikakvih iluzija, samo to treba netko glasno i jasno reći. Tomislavu Karamarku je zadnja linija obrane svoje političke pozicije i funkcije u slučaju da izgubi izbore građanski RAT. Ne tamo nekakvi prosvjedi i neredi, ne tamo neka ostavka sa pozicije predsjednika stranke, ne tamo nekakav nastavak političke borbe demokratskim sredstvima, ne tamo nekakva blaža verzija ultradesničarskog puča, nego samo i jedino građanski rat. Taj nahereni HDZ-ov ajatolah što vas stalno gleda spod oka kao neka siva eminencija samoga sotone, taj neartikulirani predstavnik crne magije što svoju političku budućnost gleda i traži u talogu od kave, tarot kartama i na raznim seansama kod vračara (opće poznata stvar), taj nacionalistički i katolički fundamentalista naprosto nema kuda u slučaju poraza na izborima i jedina opcija takvom mračnjaku je građanski rat. Tko to ne vidi, tko od toga okreće glavu i odmahuje rukom vjerovatno bi tako odmahivao rukom i na Pavelićeva baljezganja 11. travnja 1941. godine kad je kukavički ušao u Zagreb dan nakon nacista.

Što se to nudi kao alternativa Tomislavu Karamarku ukoliko izgubi izbore?
Možda ponovni rad u obavještajnim službama?…Pa samo bi maloumnik ponovo zaposlio nekoga od koga je 4 godine mandata raščišćavao službe.
Traženje posla u struci?…Možete li zamisliti Karamarka kako predaje povijest u srednjoj ili osnovnoj školi, a nadređeni mu je neki ministar iz SDP-a ili ne daj bog da ima za ravnatelja škole Srbina.
Odlazak u diplomatsku službu možda?…Mi bi u roku odmah ili zaratili sa tom zemljom u kojoj je Karamarko ambasador ili bi nas u najboljem slučaju okupirali, misleći pri tome kako smo kao narod kolektivno zreli za ludnicu. Možda mislite da ipak postoji opcija mirnog povlačenja iz politike za Tomislava Karamarka ako izgubi izbore, pomišlja li tko da postoji ta astronomski mala šansa?
Vrlo zanimljiva opcija, volio bi da mi netko objasni kako bi se to Karamarko mirno povukao sa političke scene kad nije u stanju u miru i bez ratnih pokliča voditi jednu najobičniju političku kampanju.

Kako da se Karamarko mirno povuče nakon pozivanja na drugi domovinski rat, pa makar on taj poziv nemušto pokušao zamaskirati u metaforu?
Kako da HDZ-ova mašinerija ovako upregnuta u kola ekstremnog nacionalizma koja jure nizbrdo i čije uzde čvrsto drži Karamarko stane i zakoči u slučaju poraza?
Svjesni su toga Jandroković (od milja Njonjo) i Šuker (od milja…Šuki) što revu iz saborskih klupa braneći ovu suludu retoriku Karamarka. U očima im se vidi da su odavno shvatili da su prešli točku sa koje nema povratka i vrlo vjerovatno mole krunicu svaku noć prije spavanja da HDZ-e pobijedi na izborima, jer u protivnom Lošo im se piše.

“Gospodine Karamarko, da li ste svjesni da branitelji krše zakon?…Ma kakav zakon?…Pa zakon o javnom okupljanju…Dajte molim vas, pa to su BRANITELJI, to su invalidi, kakvi zakoni…”

Vidjeli smo dobro o kakvim se tu invalidima radi. Ako izuzmemo one u kolicima i sa ortopedskim pomagalima, ostatak “invalida” probio je četverored policijskog kordona, porušio zaštitnu ogradu, trkom uletio na Markov trg, davio policajca, postavljao plinske boce po centru Zagreba prijeteći da će ih dignuti u zrak i sve zato što im je Tomislav Karamarko amenovao da su iznad zakona. Nakon ovakve, možemo komotno reći, međunarodne blamaže, nakon ovog neuspjelog državnog udara, nakon suludog pozivanja Glogoškog da policija otkaže poslušnost, nakon komparacija sa 1991. godinom, nakon nesuvislih poziva da se ispoštuju nekakvi zahtjevi o dijalogu sa predznakom kako se branitelji boje za svoje živote i da će tu poteći krv. Nakon svega toga, Karamarko minorizira čitavu demonstraciju sile sa rečenicom “Dajte molim vas, pa to su BRANITELJI, to su invalidi, kakvi zakoni…”

Ako je tako, ako ćemo minorizirati, onda nema problema, pa mi smo umjetnici banalnosti zla. Pa dajte molim vas, kad se već razbacujemo banalnošću, uhapsite Karamarka, Klemma i ostale kolovođe i sudionike ovog državnog udara jer se u zraku može nanjušiti ratno stanje…Dajte molim vas, ako treba zanemarite i zakone, kakvi vražji zakoni, uhitite ih dok ne bude kasno.

 

piše/Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 + 9 =