Početna / Dnevni Komentar / Turudićev verbalni relikt

Turudićev verbalni relikt

Turudićev verbalni relikt

Zar je verbalni delikt sankcioniranje poricanja holokausta u Njemačkoj? Ili kazneno djelo poricanja turskog genocida nad Armencima u Prvom svjetskom koje postoji u francuskom zakonu?…pita se Ivan Turudić, sudac Županijskog suda u Zagrebu.

Jer opće je poznato da je rat i pogubljenje 6 miliona Židova u istom rangu, nešto slično kao i kad uhapsite Milana Bandića, onda je to hapšenje praktički isto kao i holokaust.

“Kažnjivi bi bili samo najteži oblici kršenja zakona, i to počinjeni s izravnom namjerom, što znači da je potrebno dokazati da je netko htio počiniti kazneno djelo i bio svjestan njegovih posljedica”…nastavlja Turudić.

Tako bi u budućnosti po Turudićevom prijedlogu postojao zakon po kojem bi se utvrđivala svjesnost i prisebnost onoga tko kaže da je domovinski rat bio građanski, ma šta to značilo. Recimo, ako se utvrdi da ste formulirali svoje mišljenje o građanskom…pardon o domovinskom ratu u potpunom nesvjesnom stanju i da to uopće niste željeli već imate tu i tamo nekakve katatonične napade može vam se uzeti vozačka dozvola ili vam se može dati uvjerenje da bolujete od PTSP-a. Što da ne, mogućnosti ovog zakonskog prijedloga su neslućene, a ako bi i jedno uvjerenje o PTSP-u bilo doista validno onda je to ovo koje bi bilo donešeno na bazi Turudićevog zakona. Dobijete braniteljsku mirovinu na bazi PTSP-a od priča o devedesetprvoj.

“Recimo, kad se u SAD-u ukrcavate u avion, prvenstvo imaju trudnice pa ratni veterani, njima posebno zahvaljuju na utakmicama NBA… Trebali bismo im odati dodanu počast, to im dugujemo”…objašnjava sudac Turudić.

Odmah mi na pamet pada scena iz Titanica gdje se jadni Leonardo DiCaprio utopio pored Kate Winslet jer se ova nije pomakla da mu napravi mjesta na onoj daščuri, a sad zamislite da je Leonardo zajedno sa Kate došao do kapetana i rekao…kapetane, ja sam branitelj, a Kate je trudna. U toj gulavoj situaciji kapetan bi odmah izdao naredbu da se iz čamaca za spašavanje iskrca neka stara babetina i mulac od šesnaest godina da može sjesti branitelj Leonardo i trudnica Kate. Također bi po Turudiću narednih 70 godina trebalo početi svaki glazbeni festival, svaku nogometnu utakmicu, svaki party sa zahvalom braniteljima jer ako išta potiče suštinsko poštovanje onda je to isforsirana zahvala i nametnuto uvažavanje.

Sljedeće šta Turudić predlaže je “da se propiše kazna od tri ili pet godina zatvora za teze poput onih da Domovinski rat nije bio obrambeni, da nije bila agresija nego građanski rat i da cilj Oluje i drugih operacija nije bilo oslobađanje nego etničko čišćenje.”

Tako bi se jednog dana moglo dogoditi da “netko” sjedi u bajbokani 5 godina jer je rekao kako je on bio građanin Socijalističke Hrvatske, koja je bajdvej bila sastavni dio Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i kako je “taj netko” ratovao na strani pobunjenih Srba, ali je dubokog uvjerenja da je to bio građanski rat jer “taj netko” nikada prije ni nikada poslije nije bio građanin ni jedne druge države osim Hrvatske (ako izuzmemo Jugoslaviju).

Kada se nakon mirne reintegracije utvrdilo da “taj netko” nije počinio nikakve zločine i da “taj netko” ima puno pravo ostati u Republici Hrvatskoj i da “taj netko” i dalje vjeruje da je to njegova domovina (samo se ne slaže sa ocjenom da prije toga nije bio građanin te iste Hrvatske koja se samo drugačije zvala i imala je formalno pravno drugačiju definiciju), po novom Turudićevom zakonu “taj netko” bi nekom čudnom formulacijom postao mirno reintegrirani građanin Republike Srbije iako nikada u toj Srbiji nije ni živio.

Dakle, po Turudiću bi mirna reintegracija pobunjenih Srba iz Hrvatske ispala ustvari mirna reintegracija pobunjenih Srba iz Srbije jer kako drugačije da ih definiramo osim kao strane državljane, a ne građane tadašnje Socijalističke Hrvatske, a sadašnje građane Republike Hrvatske. Što nas dovodi do zaključka kako smo mi ustvari u domovinskom ratu osvojili i neke teritorije zajedno sa građanima neke druge države jer ako nije domovinski rat bio i građanski tko su onda mirno reintegrirani građani?

Da budemo kristalno jasni…“taj netko” ili “ti neki” što bi u Turudićevom zakonskom prijedlogu (ili inicijativi kako vam je milije) ćubili u bajbokani su…mirno reintegrirani Srbi, nepoćudni Hrvati i ostali “protudržavni” elementi drugih nacija koji o tematici domovinsko-građanskog rata promišljaju dalje od šanka u birtiji. Ovakve zakonske inicijative ne bi se posramili ni veći naci-onalisti od Turudića.

 

Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Jedan komentar

 1. KATOLIČKI SUDAC ,TURUDIĆ TURUDIJA , TRAŽI DA SE VJERSKI RAT NAZOVE =DOMOV INSKIM= I DEFINIRA ,KAO TAKAV,USTAVOM.
  OVAJ NEUKI ,SKOLASTIČKO- OBRAZOVANI FIŠKAL SE ČESTO PUTA PREDICIRA , ,AUTARHIČNO,NA JAVNOM MJESTU ,A OVAJPUT U ULOZI SUCA , U SLOBODNOM VREMENU ,KADA ŠETA ULICOM ,IGRA BRIŠKULE ILI PLIVA , IMA PRAVO AUTORITATIVNO ,JAVNO, DA NEKE POJAVE ILI PONAŠANJA PROSUĐUJE I OSUĐUJE ILI ZAHTJEVA DA BUDU OSUĐENE, U SVOM KATOLIČKO-KLERIKLALNOM POIMANJU DRUŠTVENOG PONAŠANJA NEKOG GRAĐANINA ILI SKUPINE GRAĐANA, I KADA NIJE OFICIJELO NA SVOM RADNOM MJESTU U ULOZI SUCA . DAKLE, MORA SE KONSTATIRATI ,DA OVAJ KLASNO-KATOLIČKO-PLJAČKAŠKI SUSTAV ROBOVSKIH ODNOSA RAĐA SVAKOJAKE ANOMALIJE I PORED ONIH KLASIČNO KLALSNIH ,VLADAJUĆIH ,JER U TAKVIM ROBOVSKIM ODNOSIMA ,KLASA VLADJUĆIH IMA PRAVO U BILOKOJE VRIJEME I NA BILOKOJEM MJESTI ,KAO U DOBA INDIJSKOG KASTINSKO SUSTAVA ODNOSA ,DA ČLANOVI SLUŽBUJUĆIH GOSPODRA, KAO I GOSPODARI , IMAJU PRAVO IZRICATI SVOJE PROSUDBE I OSUDE NA ONOM MJESTU I U ONO VRIJEME KAKO IH ONI KLASNO I EMOCIONALNO DOŽIVLJVAJU ,ONOJ DRUGOJ ,ROBOVSKOJ STRANI ,KLASI, ČANDALI, KOJOM SE VLADA.
  PA TAKO NAŠ TURUDIĆ, ŠETAJUĆI GRADOM SMISLIO DA NEDAVNI KRVOLOČNI OBRAČUN IZMEĐU DVIJUH KRŠAĆNSKIH RELIGIJA SMJEŠTENIH NA BALKANU ,A KOJE SU SE ,PRIJE CC-937 GODINA RASKOLILE ,ALI NE ISKLJUČIVO ZBOG RAZLIČITIH POSTULATA VJEROVANJA NEGO POSTULATA APSOLUTNOG VLADANJA , NASLIJEĐENO KAO KASTINSKO PRAVO JOŠ IZ RIMASKE IMPERIJE, MILANSKIM EDIKTIM , NAZOVE =DOMOVINSKIM RATOM= I DA SE KAO TAKAV USTAVOM DEFINIRA KAO NEPRIKOSNOVENA POVIJESNA TEČEVINA KOJA SE NE SMIJE DRUGAČIJE NI MISLIT A KAMOLI IMENOVATI ,JER BI TO BIO AKT POVREDE USTAVA ,A POVREDA USTAVA IZISKUJE I TEŠKE SANKCIJE.

  A POVOD NJEGOVOG ISTUPA JE PROTEST TUĐAMANOVE KRIŽARSKE FALANGE KOJA VEĆ DUGO VREMENA KAMPUJE U SAVSKOJ TRAŽEĆI PROMJENU VALADAJUĆE VLADE . I NA KRAJU SE PRETVORILO U TARAŽENJE POVEĆANJA KRIŽAREKE RENTE . NESPORAZUM JE NASTAO KDA SE NAROD POBUNIO I TRAŽI DA SE TI TUĐAMAN OVI ,KRIŽARSKI FALANGISTI MAKNU SILOM ,ZBOG ČEGA JE VELIKI DIO GRAĐANA DAO SVOJU SUGLASNOST ,ALI SE JAVLJA ,TKO DRUGI OSIM OPET NAŠEG SUCA ,TURUDIJE, KOJI TRAŽI DA SE RAT ,U KOJEM SU FALANGISTI ZARADILI RENTU, NAZOVE =DOMOVINSKI RAT=I DA SE TA DEFINICIJA USTAVNO DEFINIRA JER JE TO BIO RAT ZA SLOBODU OD AGRESIJE, ALI OD ONE DRUGE STRANE KRŠĆANSKE ZLOČINAČKE,PROFITABILNE KASTE ,ONE ISTOČNE..
  PA NAŠ TURUDIJA ZABORAVIO DA JE TAJ RAT ,U PRVOM REDU BIO VJERSKO-KRVOLOČAN U KOJEM SU SE OBE RELIGIJE EKSTREMNO OBRAČUNAVALE , I SVAKA SVOJE PODRUČJE VALADANJA NASTOJALE OČISTITI OD DRUGIH I DRUGAČIJH ŠTO IM JE I U VELIKOJ MJERI I POŠLO ZA RUKAOM.
  ALI SE TAJ KVOLOČNI RAZRAČUN, RADI VALADANJA I PLJAČKE , PRETVORIO U DOGOVORENA OSVAJANJA DRUGIH TERITORIJA ,NA PRIMJER BIH,GDJE SU ZAJEDNIČKI OKRENULI PUŠKE I TOPOVE PREMA ONOJ TREĆOJ RELIGIJI ,ISLAMSKOJ , DA BI SE RAT I OSVAJANJE ZAVRŠILO POSREDOVANJEM ONIH KOJI SU TAJ VERSKI SUKOB I INSPIRIRALI, AMERIKA I BASTION SVIH ZALA ZAPADNE ZLOČINAČKE CIVILIZACIJE, VATIKAN ,NOSITELJ SVIH PODIJELA SVIJETA NA ONE BOLJE, NAŠE, I ONE DRUGE ,PODNOŠLJV E . TAKO SE RAT ZAVRŠIO SA VELIKIM RATNIM RAZARANJEM, TOTALNOM PLJAČKOM RATUJUĆIH FALANGI, A BOSNU SU PODIJELILI PO VJERI, NACIJI I PRIPADAJUĆOJ KULTURI, PA DANAS IMAMO BOSNU PODIJELJENU NA TRI SPAHILUKA SA FEUDALNIM VJERSKIM USTROJSTVOM VLADAJUĆIH ODNOSA. .
  .

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

8 + 15 =