Početna / Istaknuto / U Beogradu se osniva Poštena partija

U Beogradu se osniva Poštena partija

pošteno

 

U Hrvatskoj deluje 143, u BiH 140, a u Srbiji 101 partija. U Srbiji inače postoji preko 1.900 političkih udruženja i grupa građana, a ta brojka od 101 odnosi se na na one koje su učestvovale na izborima. Dakle, vrlo malo za nekog ko uvek pretenduje da bude lider u regionu i to u svim oblastima. Nakon vesti da se u Beogradu osniva Poštena partija, skraćeno Po-part, Kotraportal  je uspeo da uspostavi kontakt i da o tome da ekskluzivnu vest.

KP: Koji su vaši motivi za osnivanje nove partije? Ne čini li vam se da ih je i ovako previše i da su se narodu i postojeće smučile? Stvarno mislite da baš vi tu možete da pružite neki novum?

Po-part: Iako ste krenuli đonom, praviću se da to nisam primetio i fauliraću vas kad se najmanje nadate. Bilo je dakle mnogo bolje da ste pokušali da ozbiljno porazgovarate. Iza naše namere krije se mnogo ozbiljnije filozofski fundirana ideja no što biste mogli i da pretpostavite.

KP: Vi se dakle bavite filozofijom?

Po-part: Vi se dakle s nama sprdate, a biće da uzrok tome vaše ukupno filozofsko neznanje. Mi smo, naime, uporedili sve filozofske sisteme koji se bave političkom teorijom i došli do neporecive sinteze. Njenom operacionalizacijom došli smo do optimalne političke opcije.

KP: Zvuči učeno. Da li je u istoj meri i učinkovito?

Po-part: Naše je stanoviše da su sve političke partije organizovane kriminalne grupe. Jedina svrha partije je da se približi državnim resursima i da ih koristi za sebe i svoje članove. To, bez obzira na javno ukazivanje traje sve do sledećeg izbornog ciklusa. Tada se pojavlju druge partije koje tvrde da to neće moći više tako. Narod, po pravilu, poveruje i bira druge svoje predstavnike, koji čim osvoje vlast počinju da se ponašaju jednako tako.

KP: To što govorite s jedne je strane vrlo politički hrabro, ali s druge strane to znaju i mala deca. Vi znači želite da prekinete s tom prljavom praksom i sudeći po imenu vaše partije želite da nastupite i delujete pošteno.

Po-part: Tako je. Mi ćemo izneti svoj politički program i garantujemo da se on u svojoj realizaciji ni za dlaku neće razlikovati od proklamovanog.

KP: To niko ne može da garantuje. Zašto mislite da bi vam iko poverovao?

Po-part: Tu sad dolazimo do našeg dubokog promišljanja političke teorije i prakse. Naš će program biti krajnje jednostavan i svima razumljiv. Naravno i prihvatljiv i mi ćemo pobediti na svim budućim izborima, jer ništa ne uvijamo u nerazumljive floskule i šarene papiriće, jer nastupamo pošteno. Mi svim članovima Poštene partije garantujemo državni posao ili neku državno privatnu kombinaciju. Molim vas, stavite ruku na srce ili gde god hoćete i recite iskreno ko se neće učlaniti u našu partiju i ko to neće glasati za nas?

KP: Pošteno. Ovo se može smatrati ekskluzivnom vešću. Brojni čitaoci Kontraportala  će u najkraćem roku biti obavešteni o tome.

Po-part: Požurite, uz jedan savet: Najbolje je da sve svoje brojne čitaoce pozovete u neki kafić i da im usmeno to saopštite. To vam je onaj obećani faul s početka razgovora.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

6 + six =