Početna / Istaknuto / U Vinogradskoj uz molitvu: Predbračna savjetovanja moći će se obavljati i u braniteljskim udrugama!

U Vinogradskoj uz molitvu: Predbračna savjetovanja moći će se obavljati i u braniteljskim udrugama!

vinogradska

 

Predbračno savjetovanje bi mogle provoditi udruge, obiteljski medijatori, obiteljski centri, vjerske zajednice, ali je opcija i mogućnost savjetovanja budućih supružnika u braniteljskim udrugama – kao novitet u svrhu objedinjavanja i homogenizacije čitavog nacionalnog korpusa. Za tu svrhu bi država braniteljskim udrugama osigurala potrebna sredstva, a predbračna savjetovanja vršila bi se u braniteljskim šatorima kakav je bio u Savskoj, samo manjih dimenzija i prilagođena interijera, rečeno je danas na sastanku Radne skupine braniteljskih i katoličkih udruga.

Vezano uz sastanak i prijedlog izmjena obiteljskog zakona, ispred bolnice Sestara milosrdnica predstavljen je prototip šatora uz molitvu kršćanskih aktivista.

Tijekom radnog sastanka svi su se sudionici složili sa time da treba što hitnije pokrenuti postupak postavljanja šatora “Branitelja bez granica”, tamo gdje je to moguće, i obzirom na trenutnu količinu raspoloživih šatora.
Kako ih je, naime, malo za potrebe (radi se o planu: “pred svaku bolnicu jedan šator!”), braniteljske udruge su spremne olakšati situaciju u prijelaznom roku (dok se ne osigura dovoljno šatora), tako da otvore svoje brojne urede u kojima bi se organizirale službe savjetovanja.

Također se razgovaralo o mogućnosti osnivanja “hitne šatorske službe”, što bi u praksi značilo postavljanje mini hitnih šatora na vozila (vojska bi također mogla odobriti nekoliko prikladnih bornih kola) koja bi imala mogućnost korištenja rotirajućih svjetala kako bi što brže došla na mjesto hitne potrebe za savjetom.
Troškovi takve akcije su naravno skupi, te se računa sa trodiobom troška. Trećinu sredstava dala bi Vlada, trećinu daju Branitelji bez granica kroz svoj rad i davanjem prostorija ureda i šatora, te bi posljednja trećina pala na teret samih građanki koje se savjetuje.

Naravno da takva financijska konstrukcija čini cijenu za korisnice izuzetno povoljnom, a iznositi će 1.400 kn za cijeli tretman. Predviđeno je da se za grupni posjet (najmanje 50 žena) dade popust od 10%.

Rečeno nam je da će šatori biti primjereno uređeni i redovito blagoslivani. Predstavnici crkve su se tu ponovo iskazali i ponudili da tu uslugu vrše za samo 500 kuna po šatoru. Kako bi se stvorila umirujuća atmosfera za žene u tako teškom psiho-fizičkom stanju, izvjesit će se prizori Krista kao djeteta na prsima bogorodice i sl. Križ bi trebao, po sugestiji doktora ginekologa Milinovića (preobraćenik koje je nekada i sam napravio tisuće abortusa), biti sastavljen od dvije ukrštene kirete.
Kao memento, rekao je on.

Prije zaključenja ovog teksta, dobili smo informaciju da se najveći trgovački lanci također pridružuju akciji sa ponudom da se u svim njihovim prodavaonicama na samoj blagajni daju kratka savjetovanja.
Kupci, koji kupe stvari u iznosu većem od 250 kuna, dobiti će popust od 10% na jedan od proizvoda koji se prodaju u dućanu, a cijena kratkog savjetovanja bit će svega 9.99 kn.

 

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jure Francetić i antifašizam – oksimoron

  Za nekoliko dana, točnije 3.7. navršava se 105 godina od rođenja Jure Francetića, ustaškog …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 − 7 =