Početna / Aktualno / Uskoro novo okupljanje u potporu sekularnosti u Hrvatskoj

Uskoro novo okupljanje u potporu sekularnosti u Hrvatskoj

raskidhulahula2

Udruge Protagora i LiberOs, te građanske inicijative Glas Razuma – Pokret za sekularnu Hrvatsku i Nisam Vjernik uskoro organiziraju novi prosvjed pod nazivom “Raskid Vatikanskh ugovora”.

Cilj ovog građanskog okupljanja jest ukazivanje na netransparentnost financiranja crkvenih institucija sredstvima iz državnog proračuna; na štetnost obrazovanja u službi religijske indoktrinacije; te na diskriminaciju građana utemeljenu na njihovim svjetonazorima.

Živimo i radimo u ovoj državi, punimo njen proračun pa kao njeni građani imamo pravo glasno izricati svoje stavove! Pitanje vjere/uvjerenja je osobna stvar i izbor svakog pojedinog građanina/građanke Republike Hrvatske i mi to pravo bezrezervno podržavamo!

Naš stav je da taj izbor treba ostati u sferi privatnog te da niti jedna vjera ili uvjerenje ne smijebiti favorizirano i “podržavljeno” nauštrb drugih građana Republike Hrvatske.” – stoji u opisu poziva javnosti (FB-event).

Prosvjed se odvija na zagrebačkom Cvjetnom trgu u subotu 10. listopada, a počinje u 13:00 sati.

“Prošlogodišnji prosvjed je pokazao da se radi o prvorazrednoj političkoj temi s obzirom na odaziv javnosti i interes medija koji je polučio, što je potvrđeno činjenicom da je pitanje o eventualnom raskidu vatikanskih ugovora bilo jedno od češćih pitanja koje je postavljano kandidatima za vrijeme predsjedničkih izbora.

Nadamo se da će to ostati jedna od tema o kojoj će se stranke morati izjasniti i na predstojećim parlamentarnim izborima. Zahvalni smo svima koji su podrzali prošlogodišnji prosvjed kao i onima koji su iskazali interes i podršku za najavljeni ovogodisnji.

S obzirom da niti jedan od problema na koje ukazujemo vec godinama nije riješen, pozivamo građane da nam se i ove godine pridruže u što većem broju.” – poručuju  javnosti.

Donacije za inicijativu “Raskid Vatikanskh ugovora” prikupljaju se na Internetu ili putem klasične uplate u banci:

PRIMATELJ: PROTAGORA, Bozidara Adzije 22, 10000 Zagreb
IBAN: HR7223600001101900450
SWIFT: ZABAHR2X
MODEL PLACANJA: 99
OPIS PLACANJA (tekst): ime i prezime DONACIJA-RASKID

 

Izvor:   FB-event

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × three =