Početna / Kultura / Uskoro počinje Zagreb Book Festival

Uskoro počinje Zagreb Book Festival

bookfestzgb2

Od 18. do 24. svibnja Zagreb postaje bogatiji za još jedan književni festival. Radi se o Zagreb Book Festivalu koji će se održavati u Muzeju za umjetnost i obrt, a očekuje nas preko 40 događanja – gostovanja stranih i domaćih autora, stručnih tribina ali i koncerata.

Pod motom ‘Kriminalno dobre knjige!’ u fokusu će ove godine biti švedska krimi literatura (zemlja gost Festivala) koja će se povezati s novijom domaćom književnosti ovoga žanra. Gostovat će švedski pisci: Jean Lapidus koji će predstaviti Stockholmsku trilogiju te novinar Anders Roslund i scenarist Stefan Thunberg sa zajedničkim romanom Medvjeđi ples. Gost će biti i turska spisateljica Ece Temelkuran koja će najaviti hrvatsko izdanje svog romana Žene koje pušu u čvorove.

Domaće boje branit će Pavao Pavličić, Goran Tribuson, Hrvoje Šalković, Andrej Nikolaidis, a predstavit će se i edicija Zagreb Noir koja je dio velikog svjetskog projekta koji je pokrenuo izdavač Akashic Books. U sklopu tog projekta dosad su izašle i edicije poput Paris Noir, Baltimore Noir, Barcelona Noir.  Dodjelit će se i nagrada u iznosu od 75 tisuća kuna. Na okruglim stolovima i stručnim tribinama govorit će se o razlogu velike popularnosti kriminalističkog žanra i drugim sociološkim pitanjima vezanima uz kriminal.

Program sadrži i dio za djecu. Kroz radionice, čitanja i književna predstavljanja predstavit će se dječja književnost, bit će dodijeljena nagrada ‘Odjeci’  za literarne radove učenika viših razreda osnovnih škola, a održat će se i čak 14 radionica raznih tematika.

Zagreb Book Festival pobrinuo se i za one ispred malih ekrana jer će za vrijeme trajanja Festivala na Trećem progrmau nacionalne televizije biti prikazivani američki, britanski i skandinavski krimi filmovi.

Program festivala pogledajte ovdje.

 

Izvor: Radio Student

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Naši dani na Sceni Ribnjak

  Sinoć je na Sceni Ribnjak odigrana predstava Naši dani, prema tekstu Radoja Domanovića ( …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 + one =