Početna / Istaknuto / UŽIVO: Slovenija još čeka Putina! Predsjednički avion kruži, navigacijski sustavi još nisu locirali Sloveniju!

UŽIVO: Slovenija još čeka Putina! Predsjednički avion kruži, navigacijski sustavi još nisu locirali Sloveniju!

putin

 

NOVO 14:37 Uskoro se očekuje slijetanje predsjedničkog zrakoplova Vladimira Putina. Zračni promet nad Slovenijom u je potpunosti zatvoren, a na Brnik će, zbog sigurnosnih razloga, istodobno sletjeti dva identična predsjednička aviona, čim to bude moguće. Naime, Putinov predsjednički zrakoplov sa pratnjom već nekoliko sati kruži iznad Srednje Europe i zapadnog Balkana u potrazi za Slovenijom. Kako radarski i navigacijski sustavi predsjedničke eskadrile nisu toliko precizni, u pomoće je pozvana specijalna jedinica ruskog zrakoplovstva za praćenje i lociranje. Oni bi, kako doznajemo, trebali točno locirati Sloveniju, a potom i aerodrom Brnik. Tad bi predsjednički zrakoplov mogao sletjeti bez poteškoća.

Zbog ovog kašnjenja cijeli program Putinova boravka u Sloveniji se pomiče za nekoliko sati.

——————————

13:26 Ruski predsjednik Vladimir Putin kasni sa svojim dolaskom u Sloveniju. Trebao je sletjeti na Brnik negdje oko 13 sati, ali je iz Moskve javljeno da će kasniti najmanje jedan sat zbog nekih neodložnih poslova koji su iskrsnuli u zadnji čas. Potom je predsjednički zrakoplov poletio, ali sada, kako javljaju agencije, još uvijek kruži iznad Srednje Europe. Očekuje se da bi mogao sletjeti oko 15 sati kad u pomoć stignu ruske zrakoplovne snage s posebnim navigacijskim sustavima.

Zanimljivo je da će zbog posjeta Putina pola Slovenije biti u sigurnosnoj blokadi. Od jutarnjih sati zatvoreni su svi prilazi, svih 10 km autoceste i sve asvaltirane ceste u ukupnoj dužini od 23 km

Isto tako cesta prema austrijskoj granici na Karavankama će biti zatvorena.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 + 14 =