Početna / Kolumne / Buđav Lebac / Vaginalni ekonomski oporavak Hrvatske

Vaginalni ekonomski oporavak Hrvatske

pobačaj

piše: Branko Rafajac

Bit će to lijep dodatak u si-viju našeg novog premijera Tima Oreškovića, 2019. godine u tjedniku Time našeg će premijera proglasiti osobom godine, a Hrvatska će biti primjer čudesnog ekonomskog oporavka.

U svjetskim ekonomskim analizama naći će se stoga i podatak da se hrvatsko gospodarstvo izdiglo iz pepela tek pukim smanjenjem pobačaja. Nagrnut će u Hrvatsku ekonomisti iz čitavog svijeta da nadopune svoje znanje ovom fenomenalnom ekonomskom formulom.
3020  manje pobačaja u Hrvatskoj, smanjilo je vanjski dug od 60 milijardi eura u samo četiri godine mandata, 93 % BDP-a što nam je odlazilo na vanjski dug presječeno je smanjenjem pobačaja za 3020, nezaposlenost je rješena -kako i sami već naslućujete- smanjenjem pobačaja za 3020.
Naime, 3020 pobačaja je brojka iz 2014. godine što su se legalno obavili u hrvatskim bolnicama i teško da se ta brojka dramatično promjenila u 2015. godini.

statistike

-Mr. Tim, recite nam u čemu je tajna vašeg fantastičnog ekonomskog oporavka pokradene, opustošene i iseljene Hrvatske?…upitat će ushićena novinarka HRT-a.
-Vidite, at frst, hoću reći na prvu, nije bilo very izi, hoću reći lagano, detektirati u čemu je problems, ali u suradnji sa eksperts našli smo bug ili kako mi to kažemo bubu u sustavu.
-Da, nacija je bila svjesna da je ekonomski oporavak skoro pa nemoguć u ovakvom sustavu, ali vi ste ipak nekako uspjeli, zar je doista rješenje bilo tako jednostavno?…nastavlja novinarka sa svojim afirmativnim pristupom.
-Yes, u potpunosti ste u pravu, sve što je trebalo primjeniti je vjera u bolje sutra, a evribadi in Hrvatska Vlada vjerovali su u moje riječi i moj programs, program…vot ever.
-Ipak, zamolila bi vas zbog naših gledatelja da kažete o čemu se tu konkretno radi?…uporno će novinarka.
-Sve je bilo veri simpl, rekao sam kolegama da hitno moramo smanjiti broj pobačaja hrvatskih građevina i dodao sam onu poznatu…”This time next year we’ll be millionaires”, Lovely Jubbly!

Jedan naš dnevni list objavio je maestralan intervju sa profesorom Stjepanom Štercom koji je izjavio kako demografska politika mora biti u temelju gospodarskog razvoja zemlje. “Hrvatska ima previše pobačaja”, kaže Šterc. Na pitanje je li on za zabranu pobačaja, odgovara da nije. On je za to da žena odlučuje, ali da joj društvo pomogne postavljajući takav zdravstveni, psihološki i zakonodavni okvir da joj bude lakše donijeti odluku.
Jer ništa tako efikasno ne odgovara ženu od pobačaja kao što je psihološki i zakonodavni okvir, uzmimo za pozitivan primjer recimo nacistički zakonodavni okvir u kojem je ženska dužnost bila rađanje brojne djece na kojima počiva arijevski san. Ako na to nadodamo i činjenicu da se u naše bolnice uveo vjerski element, onda taj zdravstveni, psihološki i zakonodavni okvir napokon dobija puni smisao za svaku ženu u Hrvatskoj

Sve je počelo, još tamo davne 2016. godine, kada je profesor Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, gospodin Stjepan Šterc, uzeo papir i olovku da napiše sad već legendarnu formulu ekonomskog oporavka.
Dakle, ako je suficit u državnom proračunu nepoznanica, a ako znamo da je x deficit od 60 milijardi eura i ako znamo da se u Hrvatskoj obavi 3020 legalnih pobačaja što ćemo označiti sa y, sve što trebamo učiniti je jednostavna matematička radnja oduzimanja…mrmljao je zamišljeno u bradu profesor Šterc.
Drugim riječima, x (60 milijardi vanjskog duga) – y ( 3020 pobačaja manje)= xy (suficit), pa ovo je genijalno, eureka, eureka vikao je profesor Šterc i odmah obavijestio premijera Oreškovića o svom otkriću, dočim je premijer zbunjeno blenuo u našvrljanu formulu.

-Ako sam vas dobro shvatio profesore Šverc, pardon Šterc, ako sam dobro andrstend, želite mi reći da će 3020 više rođenih u Hrvatskoj smanjit naš vanjski dug??
-Da, da, ma kako ne razumijete, pa nije ovo nuklearna fizika premijeru, ako oduzmemo od 60 milijardi vanjskog duga 3020 pobačaja tj. manje pobačaja, dobijemo suficit u državnom proračunu…minus i plus, ko’ Amer i Rus, ja sam hibiskus, zaigrano će profesor.
-Vejt a minit, zbunjeno će premijer, ako znamo da je svaka beba što se rodi u Hrvatskoj dužna po rođenju cca 60 tisuća kuna, vi mi želite reći -trenutak da izračunam- dakle, vi mi želite reći da će 3020 više rođenih beba, što iznosi  181 200 00 milijuna kuna, smanjit naš vanjski dug od 60 milijardi eura?
-Da, da…veselo pocupkuje profesor Šterc.

Premijer je zbunjeno gledao u kalkulator, pa onda u profesorovu formulu, pa opet u kalkulator i onda je mrkim pogledom pokušao prikriti veselje i radost koja ga je obuzimala i samo je rekao…”You plonker”.

Čak ni Karamarkova vojska kvadratnih glavurdi iz HDZ-a nije toliko blesava da ne zna da su ovakve mjere samo i jedino zadiranje u ljudska prava žena.
Čak ni balvani iz temelja MOST-a nisu toliko tupavi da ne razumiju da je famozni zdravstveni, psihološki i zakonodavni okvir, što nam predlaže profesor Šterc, samo i jedino polagano pretvaranje žene u subjekt lišen bilo kakve osobnosti i prava na vlastitu odluku.
Čak ni profesor Šterc nije toliko glup da ne razumije da bi provođenje ovakvih mjera vratilo Hrvatsku u doba nacističkog poimanja žena kao pukih provoditelja državne ideje o razmnožavanju malih i superiornih Hrvatica i Hrvata.

Ali ako već moramo provoditi klerikalnu politiku antimasturbacije, demografske obnove i onemogućavanja pobačaja -ispravno razmišlja profesor Stjepan Šterc- onda je bolje da to provodimo u zadanim zdravstvenim, psihološkim i zakonodavnim okvirima kroz instituciju…jer mi smo prije svega sekularna država, a tek onda vjerska fundamentalistička jazbina.

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen + three =