Početna / Dnevni Komentar / Već ideš, a tek si nam dojadio…

Već ideš, a tek si nam dojadio…

koliba

 

izdajnikanezlocinac1

 

 

 

Piše: Nenad Horvat

 

 

 

Naša nova vlada ima nešto čega nema čak ni u kanadskoj vladi – a u kanadskoj vladi, sjećamo se, ima skoro svega: astronauta, nobelovaca, Sikha, paraplegičara, gejeva…  Svega ima, ali nema klošara.

U Hrvatskoj vladi, eto, ima i toga! Ima klošara koji stanuje u samoborskoj daščari veličine tri sa tri, bez struje, vode i kanalizacije, bez prozora i dimnjaka, bez telefona i interneta. Sudeći prema fotografijama, to je straćara koja obilato prokišnjava i kroz koju vjetar prolazi kako mu se prohtije. U kolibi je i nešto namještaja, polomljenog i porazbacanog. Stanar na ovoj elitnoj adresi mora da je jako skroman čovjek… ili je naumio prevariti državu za prirez.

Nedavno se, slučajno ili ne, isti taj bezmalo pa beskućnik našao na jednoj drugoj elitnoj adresi – u Savskoj 66 i, dok si pljesnuo dlanom u dlan, bio promaknut u ministra. Šatoraška podrška ipak nešto, jel’da, vrijedi.

Prilikom ovog promaknuća promaknulo nam je da je promaknuti nekoć obitavao i na trećoj elitnoj zagrebačkoj adresi – Ul. dr. Luje Naletićića 1. Poznato nam je da se tamo okupljaju brojni zaslužni, ugledni, spretni i agresivni likovi. Onjušiti Remetinec – to je odavno postao pitanje časti.

Čast i druge sudske sitnice na stranu, upad u ministarstvo ima da se obilježi kako valja – dostojno i dostojanstveno. Onako kako i dolikuje ministru: kaosom, neredom i svetom vodicom. Koju je, uz biskupski blagoslov, isporučio otac biskup glavom i bradom. Isti onaj koji  je nedavno palamudio bosanskom ratnom zločincu i koji je – doduše nakratko i prolazno – prokleo i samog najprvog mostaša u Svemiru.

Ipak, ne smijemo zaboraviti da je novopečeni ministar ni manje ni više nego “branitelj, obiteljski čovjek, katolik”, te da se radi o “časnom, poštenom čovjeku i prije svega domoljubu” – tako se za njega govorilo na televiziji. S ovom presudom se svi moramo složiti, čak i ona gospođa kojoj su ministarski zašvasana garažna vrata, kao i onaj vozač autobusa kojemu su ministarski zašvasani šamar-dva.

Novinari k’o novinari, stalno nešto njuškaju i čačkaju, pa su iščačkali da gospodin ministar već nekoliko godina krši nekakvi bezvezni ugovor koji je potpisao sa svojom novom beskućničkom adresom, onom samoborskom. Potpisao je neki papir – tzv. ugovor – i dobio od Grada veliko gradilište na kojem je bio dužan izgraditi kuću. Ne potleušicu, nego kuću…

Gospodin ministar – ne budi lijen – odmah se uvrijedio i ošto reagirao na sve te laži, podvale, izmišljotine i ostale  izdajničke gluposti koje – pazi sad – dovode u pitanje poštenje, osobni integritet i čast gospodina ministra. Sve vas bum tužil, prostenjao je naš Miško, kako i dolikuje pravom Zagorcu. No, dobro, ne baš pravom nego priučenom… Zagorci bi rekli: dotepenom.

Ovo je bila idealna prilika da Hrvatska sruši svjetski rekord i da tri i pol dana nakon imenovanja opali vritnjak svom štovanom gospodinu ministru. Teško da bi na njegovo mjesto dovukli boljega, ali – iz higijenskih razloga – ovoga je trebalo nabiti nogom u guzicu. Unatoč njegovim braniteljskim, obiteljskim i katoličkim, također i časnim, poštenim i domoljubnim titulama.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen − 6 =