Početna / Dnevni Komentar / Velebitsko pivo, pivo samo za prave krkane

Velebitsko pivo, pivo samo za prave krkane

pivo

piše: Branko Rafajac

Da je kojim slučajem vijest o vlasniku pivovare koji je odbio pokroviteljstvo alternativne glazbe zbog…pazite sad…zaključka kako su pankeri i rokeri započeli sa pedofilijom i homoseksualizmom, došla npr. iz Saudijske Arabije, tekst na tu temu bio bi potpuni promašaj.
Doista ne bi imalo nikakvog smisla inzistirati na takvoj nebulozi jer u Saudijskoj Arabiji ljudima odrubljuju glave zbog puno benignijih stvari nego što je pedofilija.
Ipak, kako se ovdje ne radi o nekoj bliskoistočnoj tvornici nafte i odsječenih dijelova tijela, već se radi o Hrvatskoj, čitav slučaj postaje dijaboličan odraz naše stvarnosti, a glavni akter ove priče -vlasnik pivovare, Karlo Starčević– poprima karikaturalne osobine nekog mutavog dinaroidnog tipa što se jadan ne snalazi u civilizaciji.
Kažem poprima, ma da postoji opravdana sumnja da je gosp. Starčević uistinu krkan par excellence.

Stručnjaci tvrde da nema lošeg marketinga i da je svaka besplatna reklama -bila ona loša ili dobra- uvijek bolja od nikakve i to je u ovom slučaju definitivno potvrđena teza, bar po mojoj slobodnoj procjeni.
Uopće ne dvojim da će nakon ovog naci-katolibanskog ispada gosp. Starčevića porasti prodaja Velebitskog piva za 100%, a zadrti krkani poneseni tvrdnjom da Velebitsko pivo nije na izvol’te pederima i pedofilima napokon se mogu u miru nadlaktiti na šank i surduknuti pravo pivo za prave krkane.

Pomalo je žalosno gledati kojom se brzinom Hrvatska strovaljuje u bezdan suludog poimanja morala uz svesrdnu pomoć crkve i razno raznih krkana koji se u dvasetprvom stoljeću još nisu odmakli od gangi i tamburice.
Kažem gangi i tamburice, samo zato što je opravdano osumnjičenom krkanu po njegovoj tvrdnji ganga i tamburica jedini glazbeni doseg vrijedan sponzorstva…sa napomenom da su i ganga i tamburica vrijedna kulturna baština za gore potpisanog autora (inače, mogućeg pedofila i homoseksualca za opravdano osumnjičenog krkana).

Jer kako kaže gosp. Starčević u svom odgovoru na upit za sponzorstvo od strane udruge G.A.S. (Gorička alternativna scena)  ,“Poštovana, puno hvala na Vašoj ponudi. Moje pitanje je tko je počeo sa pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. Da li Vi ovo nama podmećete ili stvarno ne znate da nije poželjno vuku ostaviti ovce na čuvanje. Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega. Mislim da sam Vam sve rekao. Sa poštovanjem, Karlo Starčević”

To nacionalno biće“, inače mitski lik iz Pavelićeve, a zatim i Tuđmanove bajke o samostalnosti rastače se putem tamo nekakvih humanitarnih organizacija.
Ta gamad što radi za humanost i to još besplatno htjela je usput rastakati i Velebitsko pivo na festivalu alternativne glazbe, ali nećeš majci samo tako, a ne, ne ,ne.

Nema kod gospodina Starčevića trte-mrte.

Ok, možda se ne može pobjeći od činjenice da gospodin Starčević proizvodi pivo tj, jedno od najpopularnijih alkoholnih pića (za koje si utvaramo da je hrana), tako da je prilično teško pratiti njegovo moralno uzdizanje.
Ali činjenica je da je to češće pomagalo za dobru zajebanciju i dobra prilika da se nađemo sa donje strane šanka ukoliko pretjeramo sa konzumacijom, s toga je izuzetno teško razumjeti tu moralnu vertikalu na koju se okesio gosp. Starčević.
Da, možda je gosp. Starčević proizvođač alkoholnog pića kojeg će neki konzument uzeti u prevelikoj količini i onda takav pijan nekom razbiti nos, možda premlatiti ženu kad se vrati kući, možda zafitiljiti šamarčinu djeci, možda će nekoga silovati, možda će nekog osakatiti ili u konačnici ubiti, ali taj krkan bar neće biti roker ili panker, a posredno ni pedofil ili peder.

Gosp. Starčević nema nikakvih moralnih dvojbi kao proizvođač takvog proizvoda koji je prečesto uzročnik devijantnog ponašanja kod labilnijih osoba, ali gosp. Starčević ima problem sa rockom i punkom.
Naime, tankoćutnost gosp. Starčevića očituje se u glazbenom izričaju mladih i njegova moralna načela ugrožava električna gitara, bas, bubanj i frizure koje nose mladi, a sve to ne bi bio problem samo da mladi slušaju hercegovačku gangu i slavonsku tamburicu.
U tom slučaju nema nikakvih problema što se tiče sponzorstva, u tom slučaju hrvatsko nacionalno biće može biti pijano kao letva i neće se rastakati samo ako sluša gange i tamburicu.
Preciznije rečeno, za gosp. Starčevića neće biti nikakav problem da takva pijana mrcina izjebe čak i ovcu -što je inače učestala pojava kod planinskih krkana i tabu tema u Lici- samo ako taj bestijaliti ima dašak hrvatstva u sebi.
Kažem neće mu biti problem, jer se gosp. Starčević nije dotakao svojih klijenata sa zoofilskim afinitetima, a to su mu vrlo vjerovatno prvi i stalni klijenti.

Inače sam vjeran fan pivskih putopisa Domagoja Jakopovića poznatijeg pod nadimkom Ribafish i nekako si razmišljam kako bi naš najpoznatiji pivski sommelier prezentirao Velebitsko pivo nakon ovakvog ispada vlasnika pivovare “Ličanka”. Koja bi to rečenica bila -kako se ono kaže-.prevaga da svoje nepce u budućnosti oplemenite Velebitskim pivom.

Recimo, meni pada na pamet…

Na južnim obroncima prekrasne planine Velebit raste najbolji hmelj, koji daje trpkost i potrebitu gorčinu ovom biseru među pivima, a kristalno čista izvorska voda sa vrhova Velebita -koja osim što se koristi za proizvodnju Velebitskog piva ima i funkciju pojilišta Thompsonovih vukova- oplemenjuje ovo pivo koje nadilazi uobičajne okvire pivske proizvodnje.
Velebitsko pivo je pivo samo za prave krkane. Flašu velebitskog piva nikada nećete naći u dupetu homoseksualca.  Ispijena flaša velebitskog piva odlično se sljubljuje sa glavom rockera i punkera koji su svi redom homoseksualci i pedofili, ali nikako sa glavom svećenika pedofila i tu posebno obratite pozornost kad krkačite pedofile našim pivskim flašama.
Mi u pivovari “Ličanka” poštujemo tradiciju, čuvamo hrvatsko nacionalno biće, nismo rasisti, ali ne volimo afrički rock, tamburica i ganga naš su glazbeni odabir i zato pivili uz par stihova naše tradicionalne gange…

Neće mene jebat’ rokeri s Moravu…oj, oj…
Dok ja jebem ovce po proplanku…oj, oj…

Moja draga možda i mekeće…oj, oj…
Ali samo jer ga ja njoj mećem…oj, oj…

Čujte pankeri i rokeri svijeta…oj, oj…
Velebitsko pivo dat’ vam to je šteta…oj, oj..

 

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty − eighteen =